Formule 1

McLaren F1-baas kritiseert Red Bull met claim van 'Behoorlijk giftige omgeving en de CV's vliegen in het rond"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2024 05:02

Zak Brown heeft Red Bull gekritiseerd en gezegd dat het een 'behoorlijk giftige omgeving' is die niet wordt geholpen door het 'drama' rond Max Verstappen.

Zak Brown McLaren F1


De McLaren-teambaas benadrukte zijn bezorgdheid over het gebrek aan transparantie en de noodzaak van ingrijpen door de FIA in de kwestie rond teambaas Christian Horner en een medewerkster.

Hij liet zich opnieuw uit over Red Bull nadat het team had aangekondigd dat Adrian Newey volgend seizoen zou vertrekken. Hij zei dat hij niet 'verrast' was omdat 'de dingen die daar gebeuren destabiliserend zijn'.

"Het is waarschijnlijk de eerste domino die valt. Mijn gok is niet de laatste op basis van de cv's die rondvliegen."

Gevraagd naar zijn gedachten over McLaren's belangrijkste F1-rivalen in een tijd waarin het team uit Woking Red Bull op de hielen zit, hield de Amerikaan zich niet in als het over Red Bull ging.

"Red Bull is een behoorlijk giftige omgeving met alles wat er gaande is", zei Brown in Bloombergs Hot Pursuit-podcast. "Er staat ons nog meer te wachten. Het vertrek van Adrian Newey is een grote kwestie, omdat er veel mensen werken omdat ze naast Adrian Newey wilden werken."

"Ik maakte al de opmerking dat er wat cv's rondvliegen in de paddock. Er vliegen altijd cv's rond, maar je ziet dat er bij Red Bull onder het personeel een hoger niveau van ongemak is. Hun toekomst is troebeler geworden door wat er aan de hand is met de situatie voor sponsors. Sponsors kijken naar met wie ze geassocieerd zijn en waar die partij voor staat. Dat is een lastige situatie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS