Formule 1

McLaren’s eerste shakedown op Silverstone: “Alles draait voorlopig zoals het moet"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 februari 2021 14:53 • Print artikel

McLaren en Williams zijn de eerste teams geworden die de eerste shakedown-runs hebben uitgevoerd met hun 2021 Formule 1-auto's, door filmdagen op Silverstone te voltooien. Na de onthulling van hun gloednieuwe 2021 F1-auto op maandag, voltooide McLaren afgelopen woensdag een shakedown-run tijdens een filmdag waarbij Daniel Ricciado en Lando Norris hun eerste kennismaking met de MCL35M op Silverstone kregen. De eerste run vormde een erg belangrijk moment voor het in Woking gevestigde team, aangezien het de bedoeling heeft om een soepele overgang van de Renault- naar de Mercedes-motoren te voltooien.

McLaren_filming_day_Silverstone_Ricciardo

Daniel Ricciardo, die zich bij McLaren heeft gevoegd nadat hij eind vorig jaar het Renault F1 Team heeft verlaten, zei dat de eerste runs met de zwaar herziene auto waren zoals verwacht. "Ik denk dat McLaren dit seizoen op de juiste manier is begonnen met het vuur op te stoken. En na de eerste dag testen op de baan kunnen we concluderen dat alles soepel verlopen is. In dit deel van het seizoen kun je eigenlijk niet meer verwachten. Alles draait voorlopig zoals het moet.”

McLaren_Daniel_Ricciatdo_and_Andreas_Seidl_52021Filmingday at Silverstone

“Het doel is om op de eerste F1-Grand Prix zondagmiddag van 2021 op de startgrid van Bahrein te staan en vooral de rust te bewaren. Het gaat er eigenlijk alleen om dat je je op je gemak voelt, dat je bekend bent met de hele crew. Dus we doorlopen dat allemaal, we doorlopen scenario's waarmee we te maken zouden krijgen tijdens een raceweekend. We hebben nu weliswaar niet de gestreste sfeer om ons heen, maar we kunnen zeker proberen het na te bootsen en onszelf een beetje onder druk te zetten”, aldus een gemotiveerde Ricciardo.Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS