Formule 1

Mazepin maakt opnieuw geen vrienden en krijgt via de boordradio van alles naar zijn hoofd geslingerd

Uitgegeven door Pascal Wekema • 3 mei 2021 11:05 • Print artikel

Nikita Mazepin, de Russische rookie bij het Haas Formule 1 team, heeft opnieuw geen vrienden gemaakt tijdens de Grand Prix van Portugal. Gedurende de kwalificatie en in de race reed hij in de weg.

Nikita Mazepin

In de slotfase van het eerste deel van de kwalificatie reed Mazepin, Nicholas Latifi in de weg, die net aanzette voor een snelle ronde en probeerde een gat te creëren. De Williams coureur liet via de boordradio weten de actie van de Russische Haas F1-coureur niet op prijs te stellen.

F1

"Ja, natuurlijk ben ik geblokkeerd. Wat een idioot. Deze kerel is een domkop", aldus Latifi via de boordradio.

Tijdens het creëren van het gat voor een vrije ronde was Mazepin net bezig met een snelle ronde en moest langs de langzaam rijdende Latifi. De Canadees sloot zijn niets verhullende boordradio af met: "Deze kerel is een verdomde idioot".

Mazepin vindt zelf dat hij niks verkeerd heeft gedaan. "Ik houd altijd rekening met mijn concurrenten en wil in een wereld leven waar iedereen gelukkig is, maar wanneer er maar drie plaatsen op het podium zijn en één kan winnen, zullen niet alle 20 rijders gelukkig zijn. Ik zou niemand expres in de weg gaan rijden om zodoende een ronde te verpesten", besloot Mazepin. Maar naast de actie met Latifi, was de Rus ook betrokken bij een bijna-crash met Sergio Perez.

Sergio Perez reed in Portimão een ongelofelijk lange stint op de mediums waarop hij de race gestart was. Red Bull hoopte daarmee Lewis Hamilton op te houden, maar de Brit had er nauwelijks last van. Even daarvoor kwam de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen goed weg toen Nikita Mazepin niet zat op te letten. De Russische achterblijver stuurde gewoon in en negeerde daarbij de blauwe vlaggen. Perez moest in de ankers en verloor daarbij tijd. Op de boordradio liet hij duidelijk merken wat hij van Mazepin vond: "This f**king idiot".


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS