Formule 1

Mazda stopt met de DPi en gaat geen vervolg doen met de LMDh-klasse: "We zijn trots op..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 februari 2021 07:47 • Print artikel

Mazda stopt aan het einde van 2021 met haar DPi-programma. Een vervolg in de nieuwe LMDh-klasse zit er niet in voor de Japanse autofabrikant. Mazda zegt dat de beslissing om haar activiteit in de prototypes te beëindigen, op basis van een interne beoordeling heeft plaatsgevonden van de huidige DPi-klasse en de toekomstige LMDh-klasse.

Mazda_nr_77_24H_Daytona

“Mazda heeft een lange historie in het autoracen en heeft daar recent gedurende 2019 en 2020, diverse DPi-overwinningen en podium finishes aan toegevoegd. Dat is een bijdrage aan onze ‘ga nooit een uitdaging uit de weg’-mentaliteit”, zegt de CEO van Mazda Noord-Amerika. “We zijn vooral trots op onze overwinning in de 12 uur van Sebring en het neerzetten van het recordaantal ronden in Daytona in 2019 en 2020. Er zijn grote dingen bereikt in de historie van Mazda Motorsports. We danken onze coureurs, team, partners en onze fans voor hun jarenlange ondersteuning en kijken uit naar een sterk 2021-seizoen.”

Mazda_IMSA

In Amerika gaat Mazda zich richten op de Mazda MX-5 Cup, welke onder de vlag van de IMSA plaatsvindt, alsmede andere vormen van racen. Met het vertrek blijven alleen Cadillac en Acura in 2022 op de DPi-grid in Amerika, voor wat het laatste seizoen is van deze klasse. Inmiddels hebben Audi, Porsche en Acura bevestigd dat zij actief gaan zijn in de nieuwe LMDh-klasse.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS