DTM

Maximilian Götz snelste op de eerste dag van de DTM-test in Lausitz + TIJDEN

Uitgegeven door Peter Vader • 5 mei 2021 07:09 • Print artikel

MüNCHEN / SCHIPKAU - De DTM leverde een kleurrijk beeld op tijdens de eerste van drie DTM-testdagen op de DEKRA Lausitzring. De meeste DTM-racewagens presenteerden zich al in hun definitieve ontwerp met veel opvallende accentkleuren, wat de racewagens een hoge herkenningswaarde gaf. De snelste van de dag op het 4.570 kilometer lange traject tussen Dresden en Berlijn was Maximilian Götz, die in de late namiddag van de dinsdag de 1: 43.840 minuten haalde in de Mercedes-AMG GT3 van het Haupt-raceteam. Op de eerste dag van de test voerde Götz een vijftal Mercedes-coureurs aan op de eerste vijf posities. Hij werd gevolgd door zijn merkcollega's Daniel Juncadella (ESP, Group M), Philip Ellis (SUI, WINWARD), Lucas Auer (AUT, WINWARD) en Arjun Maini (IND, GetSpeed). Ellis had tot op dat moment 's ochtends de snelste tijd neergezet, maar de rondetijden van de eerste twee uur waren maar beperkt bruikbaar omdat de regen al vroeg begon. In de middag konden de DTM-coureurs hun rondjes grotendeels op een droog wegdek afleggen.

DTM Daniel Juncadella en Maximilian Götz Mercedes-AMG GT3
Daniel Juncadella en Maximilian Götz

"We hebben ons huiswerk gemaakt. In de namiddag, na de regen in de ochtend, concentreerden we ons op een basis set-up op het droge wegdek en reden uiteindelijk een kwalificatieronde met nieuwe banden die genoeg was voor P1”, zei Götz na afloop, die in 2016 voor het laatst een volledig seizoen reed in de DTM. Met een totaal van 94 afgelegde ronden op dinsdag (49 's ochtends en 45’ s middags), was Götz ook de meest productieve coureur op de eerste van drie testdagen.

DTM Alex Albon Ferrari-Alpha Tauri AF Corse
Alex Albon (THA) Ferrari-Alpha Tauri AF Corse

Met Alexander Albon (THA) en Nick Cassidy (NZL) op positie zes en zeven haalden ook twee van de drie Red Bull-coureurs van het AF Corse Ferrari-team de top tien. Hij werd gevolgd door de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde in de Audi R8 LMS van het ABT Sportsline-team. De snelste BMW-coureur was tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER, Walkenhorst Motorsport) op de elfde plaats.

Naast coördinatiewerkzaamheden voor kwalificatie en tests met regenbanden in de ochtend, hebben de teams uitgebreide lange runs afgelegd als onderdeel van de verschillende testprogramma's. De beslissende fase ter voorbereiding op de start van het seizoen (18-20 juni in Monza) werd ingeluid met de eerste van in totaal drie dagen DTM-testen op de DEKRA Lausitzring.

DTM Mike Rockenfeller Audi-ABT Sportsline
Mike Rockenfeller (GER) Audi-ABT Sportsline

Ook waren er dinsdag twee testritten van elk twee uur voor de coureurs en teams in de DTM Trophy junior series. Philipp Stahlschmidt (GER) in de BMW M4 GT van Hofor Racing by Bonk Motorsport was de snelste man in de DTM Trophy, met een tijd van 1: 53.837 minuten. Zijn teamgenoot Michael Schrey stond 's ochtends bovenaan de timesheets en daarmee eindigde hij als tweede in het dagklassement, gevolgd door Moritz Löhner. De 22-jarige uit Bamberg won vorig jaar de titel in de DTM Esports Series en kon nu als beloning hiervoor voor het eerst proeven van het echte racen in de Mercedes-AMG GT van het CV Performance Group-team. Hij deed het meer dan opmerkelijk. "Nu zou ik blij zijn als er een kans was in het echte racen", zei hij na afloop van zijn ritten.

Het testen op de DEKRA Lausitzring gaat woensdag verder, wederom met twee sessies van elk twee uur voor de DTM en DTM Trophy.

DTM Marco Wittmann BMW-Walkenhorst Motorsport
Marco Wittmann (GER) BMW-Walkenhorst Motorsport

Uitslag DTM Testdagen Lausitzring, dinsdag 4 mei 2021:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS