Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maximilian Benecke tot kampioen gekroond in Porsche Esports Carrera Cup Deutschland

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 oktober 2021 16:10 • Print artikel

Een perfecte afsluiting van het Porsche Esports Carrera Cup Deutschland-seizoen voor Maximilian Benecke. De Duitser won zondag beide races tijdens het slotevenement op het iRacing-simulatieplatform en werd gekroond tot nieuwe kampioen.

2021 Porsche Esports


“Het was een zwaar seizoen, want Diogo Pinto en ik zaten tot aan het laatste evenement nek aan nek. Dit maakt mijn overwinning nog zoeter”, zegt Benecke na de doubleheader op de digitale versie van het Spaanse Circuit de Barcelona-Catalunya. De drie best geplaatste coureurs in het eindklassement ontvangen in totaal 25.000 euro aan prijzengeld: Benecke verdient 12.000 euro voor de eindoverwinning, Diogo Pinto (Portugal) neemt 8.000 euro mee naar huis voor de tweede plaats en Christopher Dambietz (Duitsland) ontvangt 5.000 euro Euro voor de derde.

In totaal stonden 21 simracers op de startgrid in hun Porsche 911 GT3 Cup-auto's (Gen. 991.2) om de seizoensfinale aan te gaan. De spotlight stond op het titelduel tussen kampioensleider Benecke en zijn achtervolger Pinto. In de eerste race zette polesitter Benecke de weg voor een voorlopige beslissing toen hij een perfecte ontsnapping maakte om de leiding te nemen en een overtuigende overwinning behaalde op Dambietz en Alexander Thiebe (Duitsland). De twee Britse simracers Dylan Scrivens en David Williams volgden op de vierde en vijfde plaats. Pinto werd echter gehinderd door pech. Na een aanrijding in de eerste ronde moest de 19-jarige kanshebber voor de titel zijn bolide vroeg in de pits parkeren.

In de tweede race namen veel coureurs een hoger risico. Kijkers die via livestream op het YouTube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Deutschland en het officiële Twitch-account van Porsche keken, waren getuige van een aangrijpende race waarbij Benecke als winnaar uit de bus kwam. De 27-jarige versloeg opnieuw Dambietz. “Ik verdedigde de derde plaats in het algemeen klassement, dat was mijn doel. Aan het begin van het seizoen was ik niet in staat om geweldige resultaten te behalen, anders had ik misschien meer kunnen doen", legt Dambietz uit. Pinto maakte een indrukwekkende aanval door het veld - de Portugees reed vanaf de 21e op de grid naar de vlag als derde. Williams kwam als vierde over de finish en de vijfde plaats ging naar Simon Amoser (Zwitserland).

2021 Porsche Esports


Seizoen drie van de Porsche Esports Carrera Cup Deutschland bestond in totaal uit 16 races. Benecke stond niet alleen bovenaan het algemeen klassement, maar won ook de meeste races (negen overwinningen). Naast de twee kampioenschapsraces omvatte het slotevenement ook twee showraces met bekende online gamers. Deze contentmakers reden in de huidige versie van de Porsche 911 GT3 Cup (Gen. 992), die onlangs aan iRacing is toegevoegd. Dan Suzuki won beide races.

“De finale sluit een geweldig seizoen af ​​voor de Porsche Esports Carrera Cup Deutschland. Proficiat aan Maximilian Benecke, die de titel behaalde met twee overwinningen op het laatste evenement. Na het virtuele racen keren we komend weekend terug naar de echte cockpit. In de Porsche Carrera Cup Deutschland zullen er enkele nagelbijtende beslissingen worden genomen. Er zullen drie classificaties worden beslist en een kampioen wordt gekroond”, zegt Hurui Issak, projectmanager Porsche Carrera Cup Deutschland.

Result race 15, Porsche Esports Carrera Cup Deutschland
1. Maximilian Benecke (Germany)
2. Christopher Dambietz (Germany)
3. Alexander Thiebe (Germany)
4. Dylan Scrivens (Great Britain)
5. David Williams (Great Britain)

Result race 16, Porsche Esports Carrera Cup Deutschland
1. Maximilian Benecke (Germany)
2. Christopher Dambietz (Germany)
3. Diogo Pinto (Portugal)
4. David Williams (Great Britain)
5. Simon Amoser (Switzerland)

Standings after 16 of 16 races*
1. Maximilian Benecke (Germany), 737 points
2. Diogo Pinto (Portugal), 681 points
3. Christopher Dambietz (Germany), 582 points
4. David Williams (Great Britain), 513 points
5. Ricardo Ferreira (Portugal), 382 points

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS