Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Maxime Oosten en Milan Teekens nu al kampioen in Supercar Challenge! "Titel winnen is een top-gevoel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 oktober 2019 16:14 • Print artikel

SPA – Ze wonnen tot dusver zeven van de twaalf races en mogen zich met nog één ronde te gaan in de Supercar Challenge nu al kampioen noemen in de SuperSport 2-klasse. Op het circuit van Spa-Francorchamps reden Milan Teekens uit Zoetermeer en Maxime Oosten uit Beetsterzwaag afgelopen weekeinde naar de eerste en tweede plaats. Daarmee waren ze onbereikbaar geworden voor de concurrentie en kan gerust worden geconcludeerd dat het snelle duo dit jaar een droomdebuut beleeft in de autosport.

Maxime Oosten en Milan Teekens

“We hoopten dat we dit jaar kampioen konden worden en die droom is nog uitgekomen ook”, verwoordde Maxime zijn blijdschap na afloop van het TCR 500-evenement. Precies een jaar nadat de twee boezemvrienden voor het eerst in een auto op een circuit reden (Assen), konden ze hun eerste titel in de autosport vieren. En dat nog wel in hun debuutseizoen. “De titel winnen is echt een topgevoel. In de laatste twee rondes van de Supercar Challenge hebben we veel competitie gehad en hebben we toch laten zien dat we erbij zitten.”

Met hun BMW Zilhouette waren Maxim en Milan dit jaar vaak ongenaakbaar. Dat hun seizoen weleens heel fraai zou kunnen worden, bleek al tijdens de eerste ronde van het kampioenschap. Op het circuit van Magny-Cours wonnen de twee jonkies brutaal de eerste twee races in de SuperSport 2-klasse. “We gingen blind voor de Supercar Challenge”, blikte Milan terug.

“We wisten niet wat we konden verwachten. Het zijn niet zomaar auto’s die hier rijden. Na de eerste race dachten we: het kan wel wat worden. En dan uiteindelijk zo overtuigend de titel winnen. Het hadden zelfs nog meer overwinningen kunnen zijn, maar tijdens de vorige wedstrijden op Spa hadden we pech. We hebben in ieder geval bijna elke race op het podium gestaan. Dat voelt wel lekker hoor.”

Maxime: “Na de winst in Magny-Cours hadden we direct het gevoel: nu moeten we ook kampioen worden, we gaan er vol voor. We zijn heel jong, dus als je dan vooroprijdt, word je wel in de gaten gehouden. Je voelt een druk van moeten blijven presteren. Je wilt bewijzen dat die eerste overwinning geen gelukstreffer is geweest.”

Maxime Oosten en Milan Teekens

Dat was ze dus niet, zo blijkt wel uit het totaalaantal overwinningen dat de twee tot dusver al hebben geboekt. Afgelopen weekeinde in Spa kwam er dus nog één bij en dat was in niet bepaald eenvoudige omstandigheden, want het regende vrijdag hard tijdens race één. Na de derde plaats in de kwalificatie verliep die overigens voorspoedig.

“Net voor de pit window openging, kwam de safety car de baan op. Ik reed op dat moment op de derde plek in Blanchimont”, zei Milan. “Ik kon precies op het goede moment naar binnen gaan en dat heeft ons geholpen uiteindelijk de koppositie te pakken. Na de stop heeft Maxime een supergoede tweede stint gereden. Na paar ronden lag hij al op kop.”

Hoewel het er allemaal heel goed uitzag, was het tweede deel van de race toch nog erg spannend. “Maxime werd op een gegeven moment ingehaald, maar de nummer één had zestien seconden straf omdat die te kort had stilgestaan.” Daarmee was het gevaar niet geweken. Milan: “Hij was zeker een seconde per ronde sneller.”

Maxime slaagde er vervolgens in op de finish een kleine seconde over te houden. “In de laatste ronde heb ik risico genomen en alles op alles gezet. Ik was ineens drie seconden sneller dan in mijn vorige ronde en zo heb ik ons binnen de marge van zestien seconden gehouden. Het was alleen maar glijden, maar ik heb de auto zonder schade over de streep gebracht.” De overwinning betekende dat Milan en Maxime al kampioen waren. De tweede plaats tijdens race twee was daarna vooral een mooie opsteker, waarmee ze andermaal bevestigden heel snel te zijn.

Tijdens de laatste ronde van de Supercar Challenge, over een kleine twee weken in Assen, willen de twee bewijzen dat ze de beste zijn, dat de titel hen toekomt. Dan zit er dus maar één ding op: proberen ook die races te winnen. Milan: “Assen ligt ons goed. We gaan er gewoon vol voor. We zijn kampioen en we laten ons niet kennen.” Maxime: “We willen het seizoen eindigen zoals we het begonnen zijn!”

Milan Teekens en Maxime Oosten worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:

Veno Hout
Revis Zwembaden
Sonic Equipement
Houthandel Rollé
Orlimex
Restaurant Binnen in Drachten
Dutz Floors
Dok23
Viersen Transport

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS