Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Martin eerste coureur van Romeo Ferraris voor FIA ETCR 2022: "Geweldig om mijn debuut te maken"

Uitgegeven door Deni Volkers • 20 april 2022 13:16 • Print artikel

Romeo Ferraris is verheugd om Maxime Martin aan te kondigen als eerste coureur voor het seizoen 2022 van de FIA ETCR, het kampioenschap voor volledig elektrische toerwagens dat zijn tweede editie beleeft, na die van 2021 onder de naam PURE ETCR. De fabrikant uit Opera heeft een overeenkomst bereikt met de ervaren Belgische coureur, geboren in 1986, die de Giulia ETCR zal besturen in zijn eerste persoonlijke avontuur in de elektrische autosport.

Car
Martin is een gevestigde waarde in de Gran Turismo-competities, waar hij al in 2009 aan deelnam. Sindsdien heeft hij zich ontpopt tot hoofdrolspeler in tal van internationale raceseries en als officieel coureur voor prestigieuze merken, tussen Europa en de Verenigde Staten. Naast zijn deelname aan de Blancpain GT Series en verschillende edities van de 24 uur van de Nürburgring, bevat het CV van Maxime een overwinning in de GTE-Pro-klasse tijdens de 24 uur van Le Mans in 2020, toen hij ook tweede werd in het FIA World Endurance Championship, evenals het winnen van de 24 uur van Spa in 2016.

Tussen 2014 en 2017 nam Martin ook vier jaar lang deel aan het DTM-kampioenschap, met drie overwinningen en zeven podiumplaatsen, wat bevestigt dat hij zich kan aanpassen aan een reeks verschillende modellen.

Maxime Martin
"Ik vind het geweldig om mijn debuut te maken in zo'n vooruitstrevend kampioenschap als het FIA ETCR, en om me voor het eerst te kunnen meten aan het stuur van een elektrische wedstrijdauto als de Giulia ETCR van Romeo Ferraris, die in 2021 al heeft laten zien over een groot potentieel te beschikken", zei Maxime Martin. "Ik heb vele jaren ervaring met huifkarren, en toerwagenracen is voor mij bijna een terugkeer naar het verleden, maar nu is er natuurlijk de nieuwsgierigheid en het enthousiasme die een technische uitdaging met zich meebrengt die nieuw is voor mijn carrière. Ik ben bereid mij ter beschikking van het team te stellen om samen te groeien en grote voldoening te bereiken, wetende dat ik in een groep zit vol bekwame mensen".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS