Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten: "Voor eigen publiek winnen is een fantastische ervaring! Ik ben superblij!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 juni 2024 16:02

Slechts een week na de dubbele overwinning in de SP10-klasse bij de 24-uursrace op de Nürburgring, ging FK Performance Motorsport verder. Het team uit Bremen zette twee BMW M4 GT3’s in tijdens de ADAC GT Masters in Zandvoort. Lokale held Maxime Oosten deelde de auto met startnummer #54 met Leon Köhler. In de zusterauto namen Eduardo Coseteng en Grégory de Sybourg plaats.

ADAC GT Masters Maxime Oosten
(C) Axel Weichert

Op zondagmiddag lieten de deelnemers aan de ADAC GT Masters een spectaculaire race zien met veel harde gevechten. Oosten begon de race vanaf de vijfde startplaats, maar kon dankzij een vechtlustige en foutloze prestatie nog in de eerste helft van de race de leiding overnemen, die Köhler na de pitstop behield. Zelfs twee neutralisaties konden Köhler niet van de leiding verdrijven, zodat hij na een uur racen als eerste de finishvlag zag. Ook Grégory de Sybourg en Eduardo Coseteng wisten te overtuigen; ze behaalden hun beste seizoensresultaat met een negende plaats.

"Voor eigen publiek winnen is een fantastische ervaring. Bovendien konden we de achterstand op de leiders in het klassement verkleinen. Ik ben superblij," zei Maxime Oosten na de overwinning. Met deze overwinning kon Oosten ook zijn 50%-overwinningspercentage in de ADAC GT Masters behouden; van zijn zes races in deze prestigieuze raceklasse won hij er drie. Ook Leon Köhler was enthousiast over het resultaat: "Een perfecte afsluiting. Na de moeilijkheden aan het begin van het weekend ben ik des te blijer met dit succes."

Maar wat maakte de zaterdag zo moeilijk voor het succesvolle duo van FK Performance Motorsport? Voor de kwalificatie voor de zaterdagrace kreeg de raceauto een defect aan de koppeling, waardoor Köhler de kwalificatie moest missen en de race vanaf het einde van het veld moest beginnen. In de een uur durende race gaven Köhler en Oosten vervolgens een spectaculaire show en stormden met hun BMW M4 GT3 naar de vijfde positie – een podiumplaats misten ze op een haar na, met minder dan een seconde!
Grégory de Sybourg en Eduardo Coseteng behaalden ook belangrijke punten met een twaalfde plaats.

Zandvoort ADAC GT Masters
Het hele circuit zat vol om van de race-actie te genieten

In het algemeen klassement staan Leon Köhler en Maxime Oosten na vier van de twaalf races op de tweede positie. Slechts acht punten scheiden de twee coureurs van het Noord-Duitse BMW-team van de twee leiders in het klassement. Grégory de Sybourg en Eduardo Coseteng staan momenteel met 23 punten op de elfde plaats. FK Performance Motorsport staat ook in het teamklassement sterk op de tweede positie. In het "Road to DTM"-klassement, waarvan de winnaar voor het seizoen 2025 het inschrijfgeld voor de DTM vergoed krijgt, staat Maxime Oosten momenteel met een kleine achterstand op de tweede positie – Leon Köhler volgt op de vierde plaats.

De ADAC GT Masters gaat verder van 12 tot 14 juli. Op de Nürburgring zal het kampioenschap van start gaan tijdens de legendarische Truck GP, waar meer dan 100.000 toeschouwers verwacht worden. Voor het eerst in de 18-jarige geschiedenis van de raceklasse zal daar een speciaal "Endurance"-raceformat gebruikt worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS