Formule 1

Maximale druk Verstappen op Hamilton: "Achteraf gezien zou Lewis zich wensen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 april 2021 12:37 • Print artikel

Lewis Hamilton maakte het zichzelf heel lastig tijdens de Grand Prix Emilia Romagna. De Brit moest uitwijken voor Max Verstappen, waarmee hij achteraf, zo meldde het Mercedes-team, zijn auto beschadigd bleek te hebben. Later in de race ging hij eraf in Tosa, toen hij George Russell probeerde in te halen. Volgens sportief directeur Ross Brawn had de F1-coureur achteraf bezien voorzichtiger moeten zijn.

Lewis Hamilton F1 Imola track

“Het gevecht de eerste bocht in bij de start, tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, was significant en zette de toon voor de wedstrijd”, zegt Brawn in zijn column voor de officiële website van de Formule 1. “Ik geloof dat de bocht aan Max was. Hij had de lijn, hij had de plek op de baan. Achteraf gezien zou Lewis zich wensen dat hij zich ingehouden had, vooral gezien de omstandigheden.”

“Hij zou ook rekening gehouden hebben met Sergio Perez, die net achter ham zat, in wat een soort van Red Bull-sandwich was. Hij probeerde duidelijk ruimte te zoeken, waar geen van beiden bij hem konden komen. Voor Hamilton was het een van die dagen die zwaar kunnen meetellen in een kampioenschap, waarin het allemaal erg close is. Hij maakte een zeldzame fout, maar herstelde zich goed en leidt nog steeds in de titelstrijd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS