Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Maximale Euro NCAP veiligheidsscore voor Land Rover Defender 110

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 15 december 2020 13:03 • Print artikel

De meermaals onderscheiden New Land Rover Defender heeft een topscore behaald in de veiligheidstest van de onafhankelijke testinstantie Euro NCAP. De Land Rover Defender 110 wist Euro NCAP op meerdere fronten te overtuigen met zijn veiligheidskwaliteiten en werd daarvoor beloond met de maximale veiligheidswaardering van vijf sterren.

Maximale Euro NCAP veiligheidsscore voor Land Rover Defender 110

De New Defender scoorde 85 procent voor de bescherming van volwassenen en kinderen, 79 procent voor de categorie Safety Assist en behaalde een score van 71 procent in de bescherming van kwetsbare weggebruikers. Het resultaat: de maximale score van vijf sterren.

Deze topscore heeft de Defender onder meer te danken aan de combinatie van ultramoderne veiligheidsvoorzieningen met een ultrastijve aluminium carrosserieconstructie. Hierdoor staat de premium 4x4 zijn mannetje in ruige landschappen, maar biedt hij ook uitstekende veiligheidskenmerken. Slimme technologieën zijn onder meer Emergency Braking, Lane Keep Assist en Rear Collision Monitor. Zes airbags beschermen de bestuurder en passagiers, en er zijn maximaal drie ISOFIX-bevestigingspunten beschikbaar.

Nick Rogers, Executive Director, Product Engineering, Jaguar Land Rover, zegt: “Vanaf we de nieuwe Defender creëerden, waren we bezig met de functionele veiligheid en de bescherming van de inzittenden en de andere weggebruikers. We wilden de meest capabele en duurzame Land Rover ooit. Het is een ongelooflijke eer om deze onderscheiding te ontvangen van de Euro NCAP met vijf-sterren.”

Maximale Euro NCAP veiligheidsscore voor Land Rover Defender 110


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS