Formule 1

Max versus Lewis: "Het was een beetje een wraakactie op wat er is gebeurd op Silverstone"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2021 05:05 • Print artikel

Max Verstappen was niet van plan om bocht 4 tijdens de Grand Prix van Sao Paulo te halen, en had het waarschijnlijk niet erg gevonden als hij en Lewis Hamilton waren gecrasht. Dat is de mening van voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya.

Max Verstappen


Verstappen zorgde voor controverse op het circuit van Interlagos toen hij wijd ging in bocht 4 tijdens de 48e ronde toen Hamilton hem probeerde te passeren in een gevecht om de koppositie. In plaats van een crash te riskeren, ging de Mercedes-coureur nog wijder dan de Red Bull, waardoor beide coureurs van de baan raakten.

De stewards verklaarden destijds dat er geen noodzaak was om het incident te onderzoeken. Montoya meent dat het een opzettelijke actie was. Verstappen zou volgens hem geen bezwaar hebben gemaakt als het op een crash was uitgelopen.

"Zolang Lewis niet voor hem eindigt, zit hij in een betere situatie voor het kampioenschap", zei Montoya in de podcast 'This Week with Will Buxton'. "Lewis zat naast hem en ging hem voorbij in de remzone. Hij remde zo laat dat hij de bocht niet kon halen. Ik denk niet dat hij de intentie had om de bocht te halen.”

"Ik heb niets tegen Max. Ik mag Max en Red Bull eigenlijk heel graag, en ze hebben geweldig werk geleverd om te kunnen strijden om de titel met Mercedes. Maar ik denk dat ze verrast zijn over hoe goed Mercedes was. Ik denk dat Lewis heel slim was om niet eens te proberen in te draaien, want Max ging voor de crash."

"Het was een beetje een wraakactie op wat er is gebeurd op Silverstone. Ja, dit was een veel langzamere bocht, maar het precedent was een beetje hetzelfde. Hij miste de apex. Kijk hoe Lewis kritiek kreeg op de crash in Silverstone - een hele snelle bocht - omdat hij de apex miste. Max probeerde de bocht niet eens te halen."

Hamilton haalde Verstappen later wel in en reed naar de winst. Daarmee verkleinde hij de voorsprong van de Red Bull-coureur in de titelrace tot 14 punten met nog drie races te gaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS