Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Max van Splunteren als leider naar de Nürburgring; derde meeting in het programma van de DTM

Uitgegeven door Peter Vader • 13 september 2019 08:30 • Print artikel

De Porsche Carrera Cup Benelux gaat komend weekend een nieuwe uitdaging aan. Na een zomerpauze van bijna twee maanden trekt de snelste monomerkencup van de Benelux voor het eerst in zijn geschiedenis naar de Nürburgring. In het voorprogramma van de DTM en voor enkele tienduizenden toeschouwers zorgen de artiesten van de Porsche 911 GT3 Cup mee voor het spektakel.

Vb Porsche Carrera Cup Benelux 1

Ervaring telt
Hoewel sommige van de rijders voor het eerst op het Duitse circuit in actie komen is dat niet het geval voor de leider in het kampioenschap, Max van Splunteren. De speerpunt van Team GP Elite reed er twee jaar geleden een wedstrijd van de Blancpain GT Series en is vast van plan om van die ervaring gebruik te maken. De 23-jarige Nederlander, die dit seizoen al vier keer van de acht races als winnaar over de eindstreep kwam, hoopt voor de finale in Barcelona eind deze maand, een beslissende kloof te kunnen slaan.

Maar zo hebben zijn twee belangrijkste tegenstanders het niet begrepen. Belg Dylan Derdaele, al twee keer zegevierend, beschikt voor het eerst sinds zijn titel van 2016 over een gunstige uitgangspositie: hij heeft slechts dertien punten achterstand. Drie lengtes achter de Belgische Limburger prijkt de jonge Nederlander Loek Hartog, ongetwijfeld de revelatie van dit seizoen. De knaap van zestien had al blijk gegeven van zijn talent toen hij het Junior Recruitment Program van de Porsche Carrera Cup Benelux wist te winnen. Maar wie had durven denken dat hij al in zijn eerste seizoen om de titel zou kunnen strijden? Hartog, perfect omkaderd door de staf van Bas Koeten Racing, hoopt nu voor een stunt te zorgen en het kampioenschap in zijn zak te steken. Met nog vier wedstrijden te gaan en drie hypergemotiveerde rijders voor de start van de finale sprint, belooft het erg spannend te worden!

Achteraan aansluiten
Achter dit trio beseffen de andere rijders dat ze zich aan het eind van het seizoen tevreden zullen moeten stellen met een ereplaats. Maar Xavier Maassen (DVB Racing), kampioen van 2017, wil op zijn minst nog een race winnen! Bij de podiumkandidaten voor de laatste twee meetings van het jaar horen ook drie vertegenwoordigers van Team GP Elite: Jesse van Kuijk, Lucas Groeneveld en Daan van Kuijk.

Hoewel ze deel zullen uitmaken van de Guest-categorie hopen ook de verrassende Kay van Berlo (in Zandvoort winnaar voor Bas Koeten Racing), de terugkerende Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre) en de Nederlander Tijn Jilesen (PG Motorsport) zich in de kijker te kunnen rijden.

Porsche Carrera Cup Benelux 2 voorbeschouwing Nbring

Klasse B: Saelens-Grouwels, het duel gaat verder
Race na race wordt er tussen de rijders van Klasse B een stevig duel uitgevochten! Nicolas Saelens (Belgium Racing) en Roger Grouwels (RaceArt) gaan schouder aan schouder richting de laatste twee meetings van het seizoen. Hoewel de Belg twee zeges telt, dus één minder dan de Nederlander, was hij iets regelmatiger en reist hij naar Duitsland met zes punten voorsprong. De scherprechters in de titelstrijd zouden Bas Barenbrug (RaceArt) en Yves Noel (Car Tuning Lease Motorsport) moeten worden. De geblesseerde Wim Meulders moet helaas forfait geven.

Vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma, de kwalificaties worden op zaterdag om 11:55u afgewerkt. Enkele uren later (16:45u) gaat de eerste wedstrijd van start. De tweede race staat op zondag om 9:35u op het programma.

Porsche Carrera Cup Benelux 3 vb Nbring

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS