Formule 1

'Max heeft de Senna- en Schumacher-rijwijze naar een heel nieuw niveau gebracht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2022 18:05 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Stefan Johansson ziet de rijnormen minder en minder worden in de koningsklasse van de autosport. Volgens de Zweed heeft Max Verstappen het spelletje daarin ten opzichte van Ayrton Senna en Michael Schumacher naar een volgend niveau gebracht. Johansson ziet het er de komende jaren ook niet beter op worden met de manier waarop de wedstrijdleider en de stewards de regels handhaven.

Max_Verstappen_voor_Mercedes_bij_start_GP_van_Abu_Dhabi

“Het probleem wat we op dit moment op de baan hebben is dat Max de Senna- en Schumacher-rijwijze naar een heel nieuw niveau heeft gebracht”, aldus Johansson in zijn blog over Verstappen. “In zijn algemeenheid denk ik dat er een goede gedragscode tussen de coureurs is. Het grootste deel van de huidige generatie zowel als van de nieuwe generatie coureurs racet clean. Er zijn dit jaar een aantal geweldige gevechten geweest, maar die spelen zich niet vooraan af en worden daarom grotendeels niet opgemerkt. Niemand geeft om de jongens op de vijfde of zesde positie.”

Dit jaar kregen wedstrijdleider Michael Masi en de stewards de nodige kritiek voor de besluiten die zij namen. De Zweed is het met Charles Leclerc eens dat als Verstappen agressief mag racen, hij zijn rijstijl daarop gaat aanpassen en hetzelfde gaat doen. De voormalig F1-coureur denkt dat zonder veranderingen, de gevechten op de baan zich verlagen naar iets rommeligs.

“Ik heb niet veel optimisme over de veranderingen vanuit de officials”, reageert de voormalig F1-coureur. “Elk jaar worden de beslissingen over de rijnormen en de handhaving slechter. Meer en meer rommelig, met vele grijze gebieden. Als Max er mee weg kan komen, zoals is in sommige gevallen dit jaar, dan is het zoals Leclerc zei: ‘Oke, dat is goed. Als dat is hoe we gaan racen, dan is dat hoe we gaan racen’.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS