Formule 1

Max Verstappen zint op revanche, maar: "Ik was nog niet helemaal tevreden over de balans door de hele bocht"

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2020 18:35 • Print artikel

Max Verstappen baalde afgelopen zondag flink na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk. De Red Bull-coureur heeft niet lang om daar nog bij stil te staan, want de volgende race op de Red Bull Ring staat al weer voor de deur: de Grand Prix van Stiermarken. Verstappen keek donderdag vooruit op de tweede race van het seizoen.

Max Verstappen


Over de snelheid van de RB16 was Verstappen goed te spreken. "Ik denk dat we goede stappen vooruit hebben gezet, maar zo te zien heeft Mercedes nog wat grotere stappen dan ons gezet", zegt de Limburger op Verstappen.nl. "Dus we moeten blijven pushen om ons te verbeteren, zowel wat betreft de motor als het chassis. We moeten ons op beide vlakken richten."

In het eerste weekend was het nog zoeken naar de balans in de bochten. "Ik was nog niet helemaal tevreden over de balans door de hele bocht. Op dit circuit heb je best wat vertrouwen nodig om voluit door de snelle bochten te kunnen gaan, dus we moeten uitzoeken hoe we een iets betere balans in de auto krijgen. Ik weet zeker dat we er dan dichter bij kunnen zitten in de kwalificatie. Ik zeg niet dat we Mercedes in de kwalificatie zullen verslaan, maar als we in de kwalificatie op twee of drie tienden zitten, kunnen we er in de race zeker voor gaan."

Afgelopen weekend startte Verstappen als enige op de medium band. "We moeten eerst maar eens afwachten wat het weer gaat doen, want zaterdag valt er misschien regen. Als het een natte kwalificatie wordt, heeft iedereen natuurlijk een vrije bandenkeuze voor de race. Het hangt ook af van de temperatuur op zondag, want het is dan iets koeler in vergelijking met vorige week. Ik hoop ook dat de auto iets beter aanvoelt dan afgelopen week, dus daar zijn we nog niet over uit", aldus Max die komend weekend met een nieuw design op zijn helm rijdt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS