Formule 1

Max Verstappen ziet kansen met de RB16B: "Onze auto is sterk, dus ik hoop dat we in de race..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2021 05:17 • Print artikel

Nee, blij was hij totaal niet. Max Verstappen baalde stevig na zijn kwalificatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan op het circuit van Bakoe, waar hij de derde startplek behaalde. De kwalificatie werd vier keer onderbroken door een code rood. Met name de laatste rode vlag, hielp de kans op de pole voor Verstappen om zeep. In de eindfase van Q3 zorgden de crashes van Yuki Tsunoda en Carlos Sainz ervoor dat geen coureur zijn laatste snelle ronde af kon maken.

Max Verstappen Formula One Red Bull RB16B


Ferrari en Charles Leclerc (Pole), maar ook zeker Lewis Hamilton op de tweede plaats waren spekkopers. Voor Verstappen restte slechts de derde plek. “Het was een frustrerende kwalificatie met zo veel rode vlaggen, maar het is wat het is. We staan evengoed derde en we hebben een goede auto", relativeerde een balende Verstappen. "We zijn goed teruggekomen na de derde vrije training en alles functioneerde goed. Het is gewoon ongelukkig want ik had er vertrouwen in dat we voor pole konden gaan, maar het is een stratencircuit dus deze dingen gebeuren.”

“Ik zou graag verder vooraan willen starten, maar alles is mogelijk in de race. Onze auto is sterk, dus ik hoop dat we in de race goed met onze banden om kunnen gaan en veel punten kunnen scoren. Zoals je zag in de kwalificatie, kan er veel gebeuren, dus dit kan in de race misschien weer zo zijn. Laten we hopen dat we een goede start hebben en van daaruit zullen we het zien. Er staan bovendien drie verschillende auto’s vooraan, dus dat is altijd goed”, verwoordde Max Verstappen de spannende situatie in de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS