Formule 1

Max Verstappen ziet het somber in: "P3 wordt moeilijk, Renault vormt een bedreiging"

Uitgegeven door Bart • 25 september 2020 14:10 • Print artikel

Max Verstappen klokte op de vrijdag in Sochi de derde en de zevende tijd. Op het Sochi Autodrom was het verschil tussen de Red Bull-coureur en Valtteri Bottas maar liefst 1,5 seconden. Daniel Ricciardo was in beide trainingen sneller dan Verstappen en dus was de Nederlander niet erg positief gestemd.

Max Verstappen


"We weten dat dit niet ons beste circuit is", laat Max na de tweede vrije training op Verstappen.nl weten. "We hebben ook een paar downforce levels geprobeerd om te kijken wat de beste keuze is. Tijdens de tweede vrije training hadden we het wat beter kunnen doen, maar zoals gezegd waren we wat dingen aan het uitproberen voor morgen."

Verstappen verwacht geen derde startplaats in de kwalificatie. "Het gaat moeilijk worden in de kwalificatie om op de derde plek terecht te komen, voor de race ziet het er iets beter uit en daar ben ik blij om. Er is voor ons nog wel wat werk te doen. Het is duidelijk dat Renault een bedreiging vormt. Zij zijn vandaag erg competitief geweest. En je weet niet wie er wellicht ook nog bij zit. We moeten eerst naar onszelf kijken en zorgen dat we de juiste keuzes maken en dat de auto stabiel is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS