Formule 1

Max Verstappen zelf verrast door goede starts: "Vorig jaar nog moeite mee"

Uitgegeven door Bart • 22 april 2021 05:09 • Print artikel

In de tweede Grand Prix van het seizoen in Imola viel op dat Max Verstappen een ijzersterk start had. De Red Bull-coureur stootte van P3 door naar de eerste plek. Hij verschalkte zijn teamgenoot Sergio Perez en belangrijker nog zijn rivaal Lewis Hamilton die van pole position gestart was.

Verstappen Hamilton


Op Verstappen.nl laat Max weten dat er samen met Honda hard gewerkt is aan de start. "Het was een geweldige race en ik ben erg blij met de overwinning. De sleutel was de goede start, daarmee was ik zelf ook verrast. Vorig jaar hadden we wat moeite met de starts, maar het team heeft hard gewerkt om dat te verbeteren. Je zag het ook in Bahrein, maar nu in deze lastige omstandigheden hebben we het echt goed gedaan."

Verderop in de race was het lastig in de schatten wanneer de switch naar slicks gemaakt moest worden. Over de boordradio was goed te horen dat er bij Verstappen flink wat twijfel was. "Om het juiste moment te kiezen om naar slicks te wisselen is nooit makkelijk. Je wil nooit de eerste zijn die naar slicks wisselt op zo’n lastige baan met maar één droge lijn. Ik denk dat we in de juiste ronde de call hebben gemaakt om naar slicks te wisselen. Één ronde eerder was het nog een stuk lastiger geweest.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS