Formule 1

Max Verstappen zal zich nog steeds goed voelen als hij titelstrijd verliest: "Ik denk dat elke keer dat je..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2021 07:03

SOTSJI - Max Verstappen zegt dat hij en Red Bull nog steeds ‘een goed gevoel zullen hebben’ als ze er dit seizoen niet in slagen om het wereldkampioenschap te winnen. Met nog zeven races te gaan dit seizoen leidt de Nederlander met vijf punten voorsprong op Lewis Hamilton, terwijl zijn team op P2 staat in de constructeurscompetitie, 18 punten achter Mercedes.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Gezien het feit dat Verstappen momenteel aan de leiding staat en in de loop van het jaar aantoonbaar over een sterkere auto beschikte dan de zevenvoudig wereldkampioen, zou het een grote klap zijn als hij zijn eerste titel misloopt.

Hij zegt dat hij dit seizoen natuurlijk wil zegevieren, maar dat hij dat vóór de reglementaire veranderingen wil doen, geeft hem geen extra motivatie en hij denkt dat hij en zijn team aan het eind van het jaar hoe dan ook tevreden zullen zijn. “Voor mij persoonlijk maakt dat niet zo veel uit”, zei Verstapen tegen Autocar op de vraag of Mercedes verslaan voordat de nieuwe reglementen van kracht worden, bijzonder bevredigend zou zijn.

“Je wil elk jaar winnen, toch? Maar de laatste jaren was Mercedes natuurlijk erg dominant. En ik denk dat hoe we samen met Honda de zaken hebben omgedraaid ten opzichte van vorig jaar al een geweldige prestatie is. Maar nu je voor het kampioenschap vecht, wil je het ook op de best mogelijke manier afmaken.”

“Het zou geweldig zijn om de titel te winnen dit jaar, maar als het niet lukt en we kunnen zeggen dat we een goede auto hebben en dat we een kans maken, zal dat ook goed voelen. Ik denk dat elke keer dat je kunt vechten om een titel in het algemeen, je dat al een goed gevoel geeft.”

Dat wil niet zeggen dat Verstappen geen wereldkampioen wil worden. De 23-jarige Nederlander zegt dat hij er sinds hij begon met karten niet alleen van droomde om de F1 te halen, maar ook om titels te winnen. “Je rijdt in de Formule 1 om te winnen, niet alleen om mee te doen. Op een gegeven moment hoop je te kunnen strijden om de titel, en stel dat je die kans krijgt en wint, dan zou dat in principe de missie compleet maken.”

“Maar ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, dus we moeten gewoon heel gefocust blijven en het race voor race bekijken en dan zien waar we eindigen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS