Formule 1

Max Verstappen zal oranje tribunes missen: "Ik wil de fans altijd wat bieden, ook op tv"

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2020 17:17 • Print artikel

De laatste twee edities van de Grand Prix van Oostenrijk leverde een oranje volksfeest op. Max Verstappen liet zijn fans op de Red Bull Ring juichen met twee meesterlijke overwinningen. Dit jaar kunnen er als bekend geen fans bij de races aanwezig zijn en dat zal de Red Bull-coureur zeker gaan merken. Maar eenmaal in de auto zal het weinig verschil maken dat de tribunes leeg blijven.

Max Verstappen


"Natuurlijk is het jammer dat er geen fans bij kunnen zijn", zegt Verstappen tegen het Duitse Speedweek. "Maar aan de andere kant wil ik natuurlijk maar wat graag weer gaan racen. Ik wil zo snel mogelijk rijden en de fans, die alles via tv volgen, de best mogelijk actie bieden."

"Vanaf het begin van de kwalificatie ben ik 'hot'. En om 'hot' te zijn, heb ik geen fans voor nodig. Maar ik zal zeker wel naar de lege tribunes kijken. Het lijkt dan op een testdag. Het zal best wel anders aanvoelen, maar als ik in de auto zit, wil ik de fans wat bieden. Zij zijn nu even niet de tribune, maar kijken allemaal vanuit huis mee."

De eerste drie races in Oostenrijk en Hongarije volgen elkaar in razendsnel tempo op en niemand zal tussendoor naar huis kunnen. "Voor teamleden met familie zal dat zwaar zijn. Ik denk niet dat dat extra druk met zich meebrengt, omdat we doen wat we leuk vinden."

Verstappen krijgt de vraag voorgelegd of de gedwongen pauze door het coronavirus frustrerend was. "Het was natuurlijk niet leuk, maar voor veel mensen in de wereld was de situatie een stuk erger. Ik kon nog op mijn simulator rijden, al rij ik liever in een echte auto. Gelukkig kunnen we deze week weer los."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS