Formule 1

Max Verstappen zag fout Lewis Hamilton niet live: "Ik zat in de medische ruimte, begon mijn telefoon te trillen"

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2021 05:31 • Print artikel

Max Verstappen crashte in Bakoe na een klapband op het rechte stuk. De race werd stilgelegd middels een rode vlag en na een oponthoud hervat. De Red Bull-coureur dacht de leiding in de WK-stand kwijt te zijn, maar rivaal Lewis Hamilton ging in de fout bij de herstart en scoorde ook geen punten. Verstappen zag dat moment niet live gebeuren.

Max Verstappen


"Ik zat in het medical centre en opeens begon mijn telefoon te trillen", zo zegt Verstappen in een reactie aan het AD. "Kwamen er allemaal berichten dat Lewis rechtdoor was gegaan."

Dat was uiteraard een enorm opsteker voor Verstappen, maar hij had liever de race in Bakoe gewonnen. "Een opluchting? Tuurlijk, tuurlijk, maar ik was hier liever flink uitgelopen. Ik baal van die gemiste kans, want die punten hebben we over een geheel seizoen gewoon nodig. Het zal zeker straks op normale circuits een stuk moeilijker worden om een race te hebben zoals we die hier hadden."

Tot de klapband vijf ronden voor het einde was er geen vuiltje aan de lucht. "Tot dat moment voelde ik helemaal niets. Een beetje vaag, wel. Pirelli zal wel weer zeggen dat het door brokstukken komt, daar krijg je natuurlijk nooit het volledige antwoord op. Maar wel balen, want dit was gewoon een gemakkelijke overwinning geweest."Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS