Formule 1

Max Verstappen zag Mercedes verstoppertje spelen: "Ze zijn wel degelijk snel"

Uitgegeven door Bart • 20 maart 2021 09:00 • Print artikel

Het team van Mercedes heeft tijdens de wintertest in Bahrein als verwacht niet het achterste van hun tong laten zien. Op de tijdenlijst deden Lewis Hamilton en Valtteri Bottas geen aanval op een toptijd, maar als je snelheid in de long runs bekijkt, is Mercedes opnieuw de favoriet. Dat zei Max Verstappen vrijdag in een groot interview met Ziggo Sport.

Max Verstappen


"We kunnen op de data zien wat ze doen. Ze reden hun eerste snelle ronde met minder vermogen. Vervolgens reden ze twee rustige ronden, gevolgd door een tweede vliegende ronde. Daarin wonnen ze op motorvermogen een halve seconde. Ze zijn wel degelijk snel dus."

Op de eerste dag had Mercedes problemen met de versnellingsbak en Hamilton spinde vervolgens nog twee keer. De achterkant leek wat onstabieler dan vorig jaar, maar volgens Verstappen is dat relatief snel op te lossen. "De wind was 180 graden gedraaid ten opzichte van de eerste dag en in die bocht heb je altijd wat overstuur. Daarnaast reed Lewis op gebruikte banden en dan kan zoiets gewoon gebeuren."

"We moeten er niet teveel achter zoeken. Misschien zat Mercedes er de eerste dag wat naast met de set-up, maar de laatste dag zag het er al veel stabieler uit. Ze hebben daarnaast twee filmdagen ingepland in Bahrein voor de eerste Grand Prix. Ik verwacht dat wij en Mercedes dicht bij elkaar zitten. Daarachter is het lastig voorspellen, maar ik denk dat McLaren het derde team is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS