Formule 1

Max Verstappen wint ondanks DRS-probleem: "Geweldig resultaat voor het team"

Uitgegeven door Bart • 22 mei 2022 16:02 • Print artikel

Max Verstappen kende geen probleemloze race in Barcelona, maar kwam wel als winnaar over de streep en deed uitstekende zaken in de WK-stand. Concurrent Charles Leclerc viel in leidende positie uit met technische problemen. Verstappen ging door de grindbak en had een tijdje last van een falend DRS-systeem, maar het kwam alsnog goed.

Max Verstappen


"Ik ging eraf door een rukwind", aldus Verstappen in een reactie aan Pedro de la Rosa. "Daarna zat ik vast omdat de DRS niet open ging. Dat was wel frustrerend en het zo werd het een zware race. Inhalen werd ineens heel lastig. Door de juiste strategie te kiezen hebben we onze eigen race kunnen rijden en uiteindelijk hebben we kunnen winnen."

Het DRS-systeem zorgde voor frustratie bij Verstappen. "Normaal gesproken had ik Russell makkelijk in kunnen halen, maar mijn DRS ging niet open. Dan verlies je veel tijd. Het is niet fijn als zoiets gebeurd, maar we kunnen blij zijn dat ik gewonnen heb en dat Checo tweede is geworden. Het is een geweldig resultaat voor het team."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS