Formule 1

Max Verstappen wint met Team Redline in VCO ProSim Series: "Een overwinning was al weer even geleden"

Uitgegeven door Bart • 19 november 2020 08:31 • Print artikel

De eerste avond van de nieuwe VCO ProSim Series heeft een overwinning opgeleverd voor Max Verstappen en Maximilian Benecke. De coureurs van Team Redline hadden in het virtuele kampioenschap op iRacing weinig te duchten van de concurrentie. Het kampioenschap telt negen races en een prijzenpot van 50.000 euro. Ieder team bestaat uit een professionele coureur en een simracer.

Max Verstappen


De races in de Championship-klasse worden verreden in Dallara Formule 3-auto’s, de auto waarin Verstappen in 2014 zelf deelnam aan het Europese Formule 3-kampioenschap. "Het ging niet verkeerd", aldus Max op Verstappen.nl. "Het is leuk om met de Formule 3-auto te rijden. Ik had niet veel tijd om op de sim te oefenen, maar Motegi is een erg gave baan met deze auto. Daarnaast rijden we met veel auto’s, waarvoor op deze baan gelukkig genoeg ruimte is."

"Het was een mooie race. Maximilian bracht de auto in een goede positie en ik kon de overwinning naar huis te rijden. Er was geen druk van achteren, dus ik probeerde goede rondetijden te rijden en geen fouten te maken. Ik ben blij om een overwinning te scoren, het was al weer even geleden."

Max Verstappen


Max Verstappen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS