Formule 1

Max Verstappen windt er geen doekjes om: 'Stop met F1-racen als je niet denkt dat je de beste bent'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2021 17:03 • Print artikel

Max Verstappen vindt dat je moet stoppen met rijden in de Formule 1 als je niet gelooft dat je de beste coureur op de grid bent. Want, zo stelt hij, gebrek aan zelfvertrouwen zal je nooit naar de top brengen. De leider in het wereldkampioenschap staat momenteel voor het eerst in zijn F1-carrière aan de leiding van het klassement en hij geniet van de uitdaging die voor hem ligt in zijn strijd op weg naar zijn eerste titel.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen zei onlangs ook dat hij denkt dat hij twee tienden sneller zou zijn dan titelrivaal Hamilton in gelijke auto's en toonde daarmee het zelfvertrouwen dat nodig is achter het stuur van een Formule 1-auto.

"Een raceauto heeft een stuur en twee pedalen. Dat is wat je kunt controleren", zei Verstappen tegen BBC Radio 1 Newsbeat. "Als coureur moet je altijd geloven dat je de beste bent. En doe ik dat? Natuurlijk."

"We racen hard tegen elkaar op de baan. En ik denk dat dat precies is hoe je het wilt hebben, niet dan? Je moet geloven dat je iedereen kunt verslaan. Als je denkt dat dat niet mogelijk is, dan kun je beter stoppen, want dan gaat het nooit wat worden."

Er wordt vaak gesuggereerd dat Verstappen en Hamilton in het heetst van de strijd met elkaar in de clinch zullen komen, maar de 23-jarige Nederlander maakte korte metten met de gedachte dat hun rivaliteit snel tot een crash zal leiden.

"Ik denk dat we allebei ervaren genoeg zijn om dit soort dingen te voorkomen", zei Verstappen. "Natuurlijk wil je elkaar verslaan, maar je hebt wel respect voor elkaar op de baan. Je racet fair and square. Dan zal de beste winnen."

"Ik kan alleen mijn best doen, meer dan dat kun je niet doen. Dat is wat ik altijd probeer te bereiken, elk weekend weer. Je moet beter zijn dan Mercedes, je moet beter zijn dan Lewis. Als je dat allebei kunt bereiken, kun je zeker strijden om de zege."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS