Formule 1

Max Verstappen wil niet vergeleken worden met Michael Schumacher: "Ik ben mijzelf"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 augustus 2020 18:05

BARCELONA - Na de Grand Prix ter ere van het 70-jarig bestaan van de Formule 1 schreef sportief directeur van de koningsklasse Ross Brawn dat Max Verstappen hem deed denken aan Michael Schumacher. De 22-jarige wil er zelf echter niets weten van die vergelijking.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


“Het was natuurlijk een erg mooi compliment, maar ik vergelijk mijzelf niet graag met een ander, omdat ik mijzelf ben en ik ben een andere coureur”, reageert de Limburger in een interview met Amanda Davies van CNN. “Natuurlijk, je kunt altijd een soort van gelijke houding of wat dan ook hebben, je kunt vergeleken worden, maar van mijn kant doe ik dat nooit. Ik wil mijzelf zijn.” De Red Bull-coureur debuteerde met 17 jaar in de Formule 1, waardoor hij de jongste coureur ooit in de koningsklasse werd. Verstappen zegt zelf gedurende de jaren meer volwasssen geworden te zijn.

“Meer relaxed, meer consistent en ik weet hoe je een weekend moet opbouwen, dat soort dingen”, legt de Nederlander uit. “Ik voel me erg op mijn gemak… Ik ben toch al een ontspannen persoon, dus voor mij was er nooit echt hoge druk. Ik ben op een bepaalde manier meer ontspannen doordat ik weet wat er komt. Ik heb al veel ervaring, dus het naar een weekend gaan, ik bedoel dat ik opgewonden ben om te gaan racen. Ik word niet enthousiast van alle andere dingen eromheen, omdat je zo ervaren bent, dus zoveel verschillende emoties hebt gedurende het weekend en het jaar.” De F1-coureur pakte in Silverstone de negende overwinning van zijn carričre. Toch blijft het over de finish gaan nog steeds gaaf voor hem.

“Winnen geeft een geweldig gevoel”, zegt Verstappen. “Een goede kwalificatieronde windt me op. Gewoon het bij het team zijn en het werken met de monteurs en ook wanneer ze een echt goede pitstop afleveren, dat geeft ook een goed gevoel.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS