Formule 1

Max Verstappen wil motorproblemen achter zich laten: "Eerlijk naar elkaar zijn en alles kunnen bespreken wat er fout ging"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2020 17:14 • Print artikel

Max Verstappen heeft in de vrije week zijn batterij weer kunnen opladen. Na een dubbele uitvalbeurt in Monza en Mugello namen de frustraties de overhand bij de Red Bull-coureur. Volgens Verstappen had hij in Toscane een ander probleem dan een week eerder in Monza. In aanloop naar de Russische Grand Prix in Sochi zei Verstappen dat hij voor het podium wil vechten.

Max Verstappen


Het is natuurlijk niet goed dat we drie keer zijn uitgevallen in negen races, maar het is wat het is, dat kan ik toch niet meer veranderen", aldus de coureur op Verstappen.nl. "We hebben na Mugello goede gesprekken gehad, ook met Honda en er is uitgelegd wat er mis ging en Honda zegt het opgelost te hebben. Hopelijk kunnen we vanaf nu elk weekend voor het podium meedoen."

"Ik ben nu in ieder geval wel van alle vragen over de strijd voor het kampioenschap af", zo ziet Verstappen het positief in. "Voor mijn gevoel heb ik daar nooit kans op gehad. Het euvel op Monza was van andere aard dan dat op Mugello. Het probleem, dat vooral software gerelateerd was, was na te bootsen op de testbank. Ik heb er vertrouwen in dat ervan geleerd is en dat het is opgelost."

"Je moet eerlijk naar elkaar kunnen zijn, duidelijk zijn en alles kunnen uitleggen en bespreken wat er fout ging. Dat is zeker gebeurd. We werken er samen aan om nu hopelijk weer goede resultaten te boeken. Ik probeer altijd het maximale eruit te halen, elk weekend weer. Ik denk niet dat de stand in het kampioenschap daar echt iets aan veranderd voor mij."

Babe-box

Xtra

COLUMNS