Formule 1

Max Verstappen wil geen crash meer in weekend met sprintrace: "Verwacht een spannende strijd"

Uitgegeven door Bart • 12 november 2021 11:01 • Print artikel

In BraziliŽ wordt voor de derde keer dit seizoen een sprintkwalificatie gehouden. In de vorige twee weekenden met een sprintrace ging het in de hoofdrace mis voor Max Verstappen. Dat waren namelijk Silverstone en Monza. In beide races crashte Verstappen door of met Lewis Hamilton. Nu wacht de Grand Prix van BraziliŽ.

Max Verstappen


Op Verstappen.com kijkt Max nog een keer terug op zijn fraaie overwinning in Mexico. "Het was heel lekker om in Mexico te winnen. Als team had het bijna niet beter kunnen verlopen voor ons. Het was geweldig om Checo naast me op het podium te hebben en dat is wat we willen, we moeten blijven pushen. Ik had echt niet verwacht dat de kwalificatie zo zou verlopen, maar ik heb altijd geweten dat de auto goed zou zijn in de race. We hadden een snelheidsvoordeel en dat kon ik tot het einde van de race volhouden."

Verstappen weet nog niet goed wat hij kan verwachten van het weekend op het circuit van Interlagos. "Vooruitkijkend op BraziliŽ is het lastig te voorspellen hoe competitief we zullen zijn. In 2019 wonnen we de race, maar het was een spannende strijd tot het einde en ik verwacht dit jaar weer iets soortgelijks. Laten we afwachten wat de weersvoorspelling gaat zijn, want dat kan de prestaties behoorlijk beÔnvloeden. Dit weekend is er ook een sprintrace. Ik heb de andere keren goed gepresteerd in de sprintrace, maar had dan slechte raceresultaten, dus laten we proberen dat om te draaien."Max Verstappen


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


Grand Prix van BraziliŽ Formule 1


Volg jij de F1 op de voet en ben jij een Formule 1-fan? Kun jij voorspellen wie de Grand Prix van BraziliŽ wint? Kijk dan HIER en doe eens een voorspelling.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS