Formule 1

Max Verstappen wil Sergio Pérez 'vernietigen' in 2021: "Zoals mijn vader altijd zegt..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2021 08:40 • Print artikel

Max Verstappen doet de belofte om het aankomende seizoen zijn nieuwe teamgenoot te 'vernietigen' in de strijd tegen Lewis Hamilton. Max heeft onthuld dat hij er zeker van is dat hij het komende seizoen dominant zal zijn ten opzichte van Sergio Pérez. Vorige maand werd Perez bevestigd als nieuwe Red Bull Racing coureur naast Verstappen. Hij vervangt Alexander Albon, die geen potten kon breken bij Red Bull.

Max Verstappen F1

Met Pérez aan boord haalt het Oostenrijkse team een schat aan Formule 1 ervaring binnen. Er wordt beweerd dat dit qua teamgenoot de zwaarste test voor Verstappen wordt.

Max heeft er echter vertrouwen in dat hij het gevecht met Perez in zijn voordeel gaat beslissen. En samen willen ze het team van Mercedes en Lewis Hamilton onttronen het aanstaande seizoen. "Uiteindelijk heb ik iedereen verslagen en dat is goed", vertelde Max Verstappen aan Ziggo Sport. "Zoals mijn vader altijd zegt, moet je je teamgenoten vernietigen." Al van kinds af aan in de kartsport heeft Jos Verstappen Max meegegeven om sneller te zijn dan zijn teamgenoten.

Verstappen is zich ervan bewust dat Perez zijn best zou doen om de snelste Red Bull Racing piloot te worden. "Je moet natuurlijk sneller zijn dan je teamgenoot. Ik weet dat Sergio hetzelfde nastreeft. En dat is goed want dit is de enige manier om het team met beide auto's naar voren te trekken zoals het met Riccardo het geval was."

Pérez verwacht dat hij met Verstappen om de voorste plekken te vechten. "Ik ben Red Bull ontzettend dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om in 2021 voor het team te racen", valt te lezen op de website van het team. "De kans om te racen voor een kampioensteam is waarvan ik droomde toen ik in de Formule 1 kwam en het zal een geweldig moment zijn wanneer ik naast Max de grid opstap in de Red Bull kleuren." /door Pascal WekemaYoutube RaceXpress


Ben je al lid van het RaceXpress Yuotube-kanaal? Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS