Formule 1

Max Verstappen wil Nico Hulkenberg als teamgenoot: "Je hebt een teamgenoot met een stabiele mentale kracht nodig"

Uitgegeven door Peter Vader • 29 oktober 2020 15:48 • Print artikel

Na ernaar te zijn gevraagd, heeft Max Verstappen naar verluidt zijn Red Bull-bazen verteld dat hij wil dat Nico Hülkenberg volgend seizoen zijn teamgenoot wordt. Nu Alex Albon het moeilijk heeft dit seizoen en Pierre Gasly bij AlphaTauri blijft, lijken de kansen van Hülkenberg om naast Verstappen te rijden in 2021 toe te nemen. De Nederlander heeft een goede band met de Duitser, waarbij de twee vaak in het Nederlands praten als ze samen in de paddock zijn. Niettemin, terwijl hij beweerde dat hij blij zou zijn als Hülkenberg gecontracteerd werd, heeft hij eerder gezegd dat hij zich niet al te druk maakt over wie zijn teamgenoot is. "Ik neem de beslissing niet", zei hij tegen Ziggo Sport. “Natuurlijk vragen ze (Red Bull, red.) naar mijn mening, maar uiteindelijk maakt het mij niet uit wie die stoel krijgt. We wachten erop."

Nico_Hulkenberg_en_Max_Verstappen F1 Red Bull

Verstappen pusht intern
Echter, berichten van zowel De Telegraaf als F1 Insider beweren nu dat, toen zijn bazen hem om zijn mening vroegen tijdens het Portugese Grand Prix-raceweekend in Portimao, Verstappen duidelijk maakte dat hij wilde dat de keuze op Hülkenberg zou vallen. "F1-Insider.com weet het zeker: Verstappen pust ook intern voor Hülkenberg", zegt de Duitse website. “Dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden, heeft deels te maken met de oorsprong van Hülkenberg. Zijn geboorteplaats Emmerich ligt aan de Nederlandse grens en de Duitser spreekt zelfs goed Nederlands. Maar nog belangrijker is dat Verstappen weet dat hij in zijn eigen kamp voor 2021 de juiste ondersteuning nodig heeft in het duel tegen de dominante Mercedes.”

Zelfvertrouwen en stabiliteit
“En Verstappen weet het: je hebt een teamgenoot met een gezond zelfvertrouwen en stabiele mentale kracht nodig. Zijn voormalige teamgenoot Daniel Ricciardo had dat, en dat geldt ook voor Nico Hülkenberg."

"Max wereldkampioen maken"
De website vroeg Helmut Marko ook naar de kwestie. Terwijl de Oostenrijker bevestigde dat Verstappen zijn mening kenbaar heeft gemaakt, ging hij niet verder in op de details en bagatelliseerde hij het belang van de verbinding tussen de Nederlander en Hülkenberg. "In 2020 is het niet gelukt, maar in 2021 willen we eindelijk de aanval op Mercedes doen en Max wereldkampioen maken, ook al kan hij niet meer de jongste kampioen worden", zei de Oostenrijker. “We vragen Max ook om zijn mening over wie de andere rijder moet zijn in ons team. We kennen inmiddels ook zijn mening. Maar of een coureur Nederlands kan spreken, is niet doorslaggevend, want de teamtaal is Engels."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS