Formule 1

Max Verstappen weet het als geen ander: "Het zal een verschil van dag en nacht zijn om met die auto te rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 december 2020 08:48 • Print artikel

Max Verstappen heeft ditmaal geen last van zijn grote tegenstrever Lewis Hamilton, die de race in Bahrein moet missen vanwege een positieve coronatest. Zonder de zevenvoudig wereldkampioen lijken de kansen voor Verstappen te stijgen, maar Max blijft zelf gereserveerd, omdat deze lay-out nog meer in het voordeel van de krachtige Mercedes kan zijn: “Op deze lay-out van het circuit wordt het heel lastig voor ons. Lewis mag er dan niet bij zijn, maar Valtteri Bottas en George Russell zijn er wel en rijden in de snelste auto van het veld."

Max Verstappen F1


Er wordt vooral gekeken naar de promotie van Russel naar Mercedes. Max Verstappen weet dat als geen ander. Hij promoveerde van Toro Rosso naar Red Bull won gelijk de Grand Prix van Spanje op Barcelona. “Geniet er gewoon van, want het zal een verschil van dag en nacht zijn om met die auto te rijden. En op een goede manier. Datzelfde heb ik meegemaakt toen ik bij Red Bull Racing instapte. Er was veel om te leren, maar toen ik voor het eerst de baan opging, was ik verbaasd door het grote verschil! Dat besef je je vooraf niet.”

"Ik verwacht niet dat we het makkelijk gaan krijgen”, vreest Verstappen op zo'n piste met lange rechte stukken. De aangepaste lay-out is het circuit van Sakhir nog maar 3,5 kilometer lang en bestaat het voornamelijk uit rechte stukken. “Dat helpt de auto’s met veel power, dus ik verwacht dat het voor ons wat lastiger gaat worden vergeleken met vorig weekend. Maar goed, de lay-out is absoluut uniek en is wel weer een nieuwe uitdaging, dus laten we eerst maar eens zien wat dat ons brengt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS