Formule 1

Max Verstappen was gefrustreerd: "De zwaarste P7 waar hij ooit voor gevochten heeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juli 2022 18:42 • Print artikel

Max Verstappen leek op weg naar winst in Silverstone en revanche voor vorig jaar toen hij zo keihard uit de race werd getikt. Een brokstuk van een van de AlphaTauri’s maakte echter een einde aan de aspiraties van de Red Bull-coureur voor de winst. Wat slechts overbleef voor de Nederlandse F1-coureur was een stevig gevecht om de zevende plek en zo min mogelijk averij in het kampioenschap op te lopen. Dat deed Verstappen met verve.

Max Verstappen

“Er gebeurde zoveel. Een brokstuk wat er lag bracht helaas echt pech voor Max. Maar het was een fantastische race. Het was een gave race”, zei Horner tegen Channel 4. De Nederlander kwam kort achter elkaar twee keer in de pits, waarbij hij de laatste keer op de harde band gezet werd. Het kon niet op goedkeuring van Verstappen rekenen, zo liet hij op de boordradio blijken.

“De race veranderde opeens, we waren opeens aan het racen met Vettel en Schumacher en de jongens waar we normaal niet tussen zitten. Dus was het een kwestie van aanpassen en te zeggen: ‘Juist, oké, wat is onze snelste route naar het einde van de race? We moeten deze jongens opvangen. Dus gingen we naar hard en het plan was om tot het einde van de race door te gaan en toen kwam de safetycar naar buiten en het was iets van: ‘Eh, Max is daar echt aan het stoeien, knal er een set zacht onder en laten we gaan kijken wat we kunnen doen’. En hij maakte een paar inhaalacties en een fantastische herstart en P7 was waarschijnlijk de zwaarste P7 waar hij ooit voor gevochten heeft.”

Toch heeft Horner alle begrip voor de frustratie van Verstappen op de boordradio. “We werken gewoon met hem en je weet dat je van Max elke ronde 110% krijgt”, vertelt de Brit. “En hij was gefrustreerd, omdat de auto niet in staat was om te doen waar hij een paar ronden daarvoor toe in staat was. Maar hij herstelde zich behoorlijk snel en hij haalde er elke gram prestatievermogen uit, als je kijkt naar de hoeveelheid downforce die hij mistte. Dat was met recht een van zijn beste races.”

De regerend wereldkampioen F1 kwam echter in de slotfase nog onder druk te staan van Schumacher in de Haas. De Limburger hield Mick nog achter zich. “Hij vocht hard voor de zevende plek, omdat het als een overwinning was en ik denk dat elk punt telt aan het einde van dit kampioenschap en wie weet is dat misschien het verschil tegen de tijd als we aan het einde van het jaar komen”, legt de Red Bull-teambaas uit. “Dus ze tellen allemaal en de schade was beperkt, ik denk dat we slechts zes punten op Charles verloren. Ook slechts tien in het constructeurskampioenschap. Dus voor het soort dag dat we hadden, was de manier waarop het er op een moment in de race uit zag, een goed herstel.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS