Formule 1

Max Verstappen was de jongste debuterende coureur in de Formule 1: "De FIA maakte het erg lastig en wilde helemaal geen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 november 2020 05:05 • Print artikel

Max Verstappen was de jongste debuterende coureur in de Formule 1. De FIA stak er later een stokje voor en er kan nooit meer een coureur jonger dan de Limburger toen was, debuteren in de koningsklasse. Dr. Helmut Marko vertelt nu dat het wel heel veel druk op Red Bull legde.

Max_Verstappen_eerstezege_in_de_Formule_1_F1_in_Barcelona_Spanje

“Het was Verstappen's eerste overwinning, terwijl het zijn eerste race voor Red Bull was”, zegt Marko tegen F1-insider. “Hij was pas achttien jaar oud en daarom de jongste winnaar van een race. Hoewel, er lag veel druk op onze schouders, omdat een jaar daarvoor we door heel wat problemen heen gegaan zijn om een superlicentie te krijgen.”

De FIA lag dwars om de Nederlander zijn superlicentie te geven en eigenlijk zijn debuut helemaal niet te laten maken, zo vertelt de Red Bull-consultant nu. “De FIA maakte het erg lastig en wilde helemaal geen superlicentie aan iemand geven van zeventien jaar oud”, vervolgt de Oostenrijker. “De reden was dat hij niet oud genoeg was om een normale licentie te krijgen, maar uiteindelijk gaven ze toe. Met het effect achteraf, dat de overwinning van Max toonde dat we het bij het rechte eind hadden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS