Formule 1

Max Verstappen waarschuwt Mercedes: "Compound dit weekend zachter, het weer gaat warmer worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2020 10:33 • Print artikel

Tijdens het eerste Grand Prix-weekend in silverstone, pakte Max Verstappen nog bijna de overwinning nadat zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton lek reden. De F1-coureur van Red Bull kwam uiteindelijk vijf seconden tekort om de overwinning voor de neus van Hamilton weg te kapen. De Nederlander waarschuwt Mercedes. De Red Bull RB16 mag dan snelheid tekortkomen, toch zal Verstappen weer druk proberen te zetten, zodat hij weer extra punten kan wegkapen.

Max_Verstappen_voorop_Silverstone F1 Red Bull

“Natuurlijk komen we nog wat snelheid tekort ten opzichte van hen”, aldus Max Verstappen tegen The Daily Express. “Vooral in de kwalificatie, maar ook in de race, specifiek op banen als Silverstone. Dus we zijn niet echt in staat om te vechten voor de overwinning, maar we blijven de druk op ze houden.”

“Het is nog steeds goed om op het podium te staan en je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens het komende weekend. Uiteindelijk was het einde van de laatste race ook behoorlijk gek. De banden compound wordt dit weekend zachter, het weer gaat warmer worden en de strategie kan anders zijn, dus ik kijk er naar uit. We hebben één weekend achter de rug in Silverstone, dus nu weet iedereen wat ze kunnen doen op de baan. Dus, laten we gaan zien of we nog meer kunnen leren van de auto en proberen verder te verbeteren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS