Formule 1

Max Verstappen waakt voor te veel optimisme: "Ik ben geen topfavoriet! Niemand kan precies zeggen hoe sterk Ferrari is"

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2020 09:50 • Print artikel

Max Verstappen wist de laatste twee edities van de Grand Prix van Oostenrijk te winnen, maar dat maakt hem naar eigen zeggen geen favoriet voor de zege in de eerste twee races op de Red Bull Ring. De Red Bull-coureur tempert de immens hoge verwachtingen. "Ik ben geen topfavoriet voor de zege in Oostenrijk", zegt de Limburger in een uitgebreid interview met het Duitse Speedweek.

Max Verstappen


"De Red Bull Ring ligt ons minder goed dan andere circuits", vervolgt Verstappen. "De overwinning van vorig jaar was zwaar bevochten. Dit jaar zal het in ieder geval niet makkelijker worden. Ik verwacht een sterk Mercedes en niemand kan precies zeggen hoe sterk Ferrari is. Het zal een zware strijd worden, maar we gaan er alles aan doen om drie overwinningen in Oostenrijk op rij te behalen."

Verstappen kan nog moeilijk inschatten wat het effect is van twee races achter elkaar op hetzelfde circuit. "Het hangt natuurlijk allemaal van de eerste race af. Dat kan de tweede een stuk makkelijker maken. Iedereen kent het circuit en heeft in de tweede week veel rondjes achter de rug. Het kan spannender worden, omdat mensen in de tweede race misschien wat andere dingen gaan proberen als ze in de eerste problemen hebben gehad."

Als laatste vraag krijgt Verstappen voorgelegd wie zijn grootste concurrent wordt? "Dat kan alleen maar Mercedes zijn."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS