Formule 1

Max Verstappen volop motivatie: "Teleurstellingen helpen ons om beter te worden"

Uitgegeven door Bart • 18 april 2022 19:03

Max Verstappen viel dit seizoen in twee van de drie races uit. Hierdoor heeft de Red Bull-coureur een behoorlijke achterstand opgelopen op kampioenschapsleider Charles Leclerc. De wereldkampioen Formule 1 baalde tijdens het weekend in Australië flink, maar kijkt nu alweer vooruit en denkt dat de tegenslagen in de toekomst als leermoment kunnen dienen.

Max Verstappen


"We zijn continu in ontwikkeling door samen te werken met het hele team", zegt Verstappen in een video van sponsor Bybit. "Je doet meer en meer ervaring op door de situaties waarin je gezeten hebt. Het is nooit een rechte lijn omhoog. Je hebt altijd moeilijke momenten en tegenslagen. Daar moet je van leren. Om beter te worden heb je soms fouten en teleurstellingen nodig."

Verstappen wil niet één punt aanstippen. "Het gaat erom dat je alle kleine dingen steeds beter probeert te doen. Er is niet één specifiek aspect wat ik beter kan doen. Je moet continu blijven leren en de motivatie hebben om te blijven leren. Stilstand is achteruitgang. Je moet aandacht hebben voor de details en op alle gebieden een klein beetje beter worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS