Formule 1

Max Verstappen vindt het enorm frustrerend: "Ik wist al dat het toch niet zou werken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 november 2020 10:28

De Formule 1 is in Bahrein. Max Verstappen kende geen probleemloze eerste dag. “We hadden wat dingen op de auto die niet werkten of niet werkten hoe het moet en daardoor niet veel gereden. En dat is natuurlijk een beetje jammer. Eigenlijk voor mij begon het pas bij de tweede vrije training”, verklaarde Verstappen in gesprek met Olav Mol in het programma Formule 1 Café op Ziggo Sport.

Max Verstappen F1

Olav Mol stelde zijn vragen aan Verstappen. Olav: "Je moest ook in de tweede vrij training verplicht met testbanden rijden?" Max: “Ik had meteen flat spots.”

Olav: "Deed je dat expres?" Max: “Je moet zes rondjes rijden op die banden. Ik gaf wat gas en ik spinde.”

Olav: "Ik heb op Google Maps nog gezocht naar ‘understeer city’, maar kon het niet vinden." Max: “Dat had te maken met die testonderdelen op de auto. Het is enorm frustrerend om dan te rijden, omdat ik voordat we de sessie in gingen al wist dat het toch niet zou werken. Dan verlies je daardoor eigenlijk een hele sessie. Uiteindelijk kregen we het ook niet verholpen, dus dat is een beetje balen.”

Olav: "In tweede training zet je jouw snelste tijd op de mediums?" Max: “Ik had wat verkeer in bocht 9 en 10 met Gasly. Daarna bocht 11, daar kreeg ik wat onderstuur en ging ik een beetje wijd.”

Max Verstappen Red Bull F1

Olav: Als Formule 1-coureur zijn jullie wereldkampioen multitasken. Zie jij de deltatijden op je stuur?" Max: “Daar kijk ik op elk recht stuk naar. Ik vind dat fijn om te weten, vooral als je met verschillende bandensets rijdt. In de kwalificatie in Q3 voel je zelf wel of je een bocht goed neemt of niet, maar soms met een andere soort band is het wel fijn om die referentie te hebben.”

Olav: "Je bent al met al redelijk tevreden over deze vrijdag? Max: “Ja, best okay. Er zijn altijd dingen die nog beter kunnen, maar over het algemeen ging het redelijk goed. Mercedes is natuurlijk nog altijd het te kloppen team. Dat was ook wel te verwachten op een baan als deze, waar heel weinig grip is en de achterkant van de auto heel sterk moet zijn. Dat hebben ze goed voor elkaar en natuurlijk wat meer vermogen dan wij, dat helpt natuurlijk ook op die rechte stukken hier. Maar we mogen van onze kant niet klagen wat we gemist hebben in de eerste training.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS