Formule 1

Max Verstappen vindt Barcelona zwaar voor de banden: "Er zijn nog veel onbekende factoren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2020 18:29 • Print artikel

Max Verstappen heeft zin in de Grand Prix van Spanje! Na de onverwachte overwinning op Silverstone, wil de Formule 1-coureur druk zetten op Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur weet dat ook in Barcelonad e banden van Pirelli het lastig gaan krijgen. Toch weet nog niemand hoe deze zich gaan gedragen, omdat men normaal gesproken onder koelere omstandigheden in Spanje rijdt.

Max Verstappen F1 Red Bull Grand Prix

“Het is een lastige baan, dus laten we gaan zien hoe competitief we dit keer zijn tegen Mercedes zijn en hoe de temperatuur iedereen raakt”, aldus Verstappen tegen Straits Times. “De baan van Barcelona is behoorlijk zwaar voor de banden, dus weet ik niet hoe ze het gaan houden in de hitte. Er zullen veel nog onbekende factoren zijn, omdat we hier meestal eerder in het jaar racen. Maar ik kijk er naar uit.”

“Na de winst van vorig weekend heb ik er zin in om weer de baan op te gaan. Het was een ongelofelijke teamprestatie voor ons en voor Honda om te winnen. Een ongelofelijk resultaat, al was het onverwacht. Het toont aan dat als je blijft pushen naar dat ene doel, dat fantastische resultaten altijd mogelijk zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS