Formule 1

Max Verstappen verwerpt het 'pak slaag'-advies van Rosberg om Hamilton te verslaan in de titelstrijd

Uitgegeven door Peter Vader • 3 mei 2021 17:06 • Print artikel

Max Verstappen heeft gereageerd op het advies van F1-2016-wereldkampioen Nico Rosberg over zijn onderlinge kampioensstrijd met Lewis Hamilton. Als teamgenoot van Hamilton wist Rosberg de titel van 2016 te winnen, voordat hij zich direct daarna en volkomen onverwachts terugtrok uit de Formule 1 en met pensioen ging. Rosberg is van mening dat Verstappen momenteel te veel fouten maakt. "Max had de snellere auto, dat zagen we ook hier weer tijdens de kwalificatie", vertelde de Duitser aan Sky Italia tijdens zijn aanwezigheid bij Portimao-Grand Prix weekend.

Max_Verstappen_P2_Portimao_mei_2021 F1 Red Bull

Alles moet passen
“Max heeft zojuist meer fouten gemaakt en dat kun je je gewoon niet veroorloven als je het tegen Lewis moet opnemen en hem wil verslaan om wereldkampioen te worden”, aldus de oud F1-wereldkampioen, die eraan toevoegde: “Alles moet passen, anders heb je geen kans. Het zijn misschien maar kleine fouten, maar ze zijn er wèl!”

Geen advies nodig
Red Bull’s Max Verstappen, tweede achter Lewis Hamilton in Portimao en dus nu dus op een achterstand van acht punten op de leidende Mercedes na drie races, houdt vol dat hij Rosberg ’s advies niet nodig heeft. "Ja, ik heb Nico niet nodig om me te laten beseffen hoe goed Lewis is. Ik weet dat hij erg goed is, anders win je niet zoveel kampioenschappen", aldus de Nederlander in een bericht van grandpx.news.

Niet de beste vrienden
Nico Rosberg denkt ondertussen dat de strijd tussen Verstappen en Hamilton onverminderd doorgaat in 2021 en dat die strijd zich zelfs voortzet bij de teambazen van de twee coureurs. "Er staat zoveel druk op hem (Max Verstappen, red.) en we weten dat Red Bull en Mercedes niet de beste vrienden zijn", zei Rosberg. “Het begint al bij de teambazen. Toto (Wolf, red.) en Helmut (Marko, red.) kunnen elkaar niet uitstaan, en het lijkt er nu op dat dit hetzelfde is bij hun coureurs. We zullen er veel lol van hebben."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS