Formule 1

Max Verstappen verklaart liefde aan Red Bull en wil voor altijd bij het team blijven: "Het moet zinvol zijn, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2021 07:31 • Print artikel

Max Verstappen heeft gezegd dat het plan is om voor de rest van zijn Formule 1-carrière bij Red Bull te blijven. De Nederlander maakt al lang deel uit van de Red Bull-familie en heeft een langlopend contract tot in ieder geval het einde van het seizoen 2023.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Maar door de jaren heen is er altijd een blijvend vraagteken geweest over de toekomst van de Nederlander bij het team, vooral tijdens lange fases van een gebrek aan competitiviteit tegen de macht van Mercedes - realistisch gezien het enige team waarvoor Verstappen Red Bull zou verlaten.

Op dit moment heeft de Nederlander echter geen last van jeukende voeten en is in plaats daarvan van plan om nog heel lang voor Red Bull te blijven racen. "Dat is het plan", vertelde Verstappen aan Sky Italia. "Ik geniet er echt van om deel uit te maken van het team. Ik heb een heel goede band met iedereen, we zijn allemaal erg gemotiveerd en gedreven en natuurlijk willen we winnen. Ik hoop dat we dit nog heel lang kunnen doen."Verstappen zei dat hij alleen ooit zou overwegen om van team te wisselen 'als de gelegenheid zich voordoet en het een snelle auto is', voordat hij verklaarde dat nevenprojecten zoals endurance racen later in zijn carrière interessant voor hem zouden zijn. "Het moet zinvol zijn, maar op dit moment ben ik daar niet echt naar op zoek. De focus ligt op de Formule 1. Ik zou natuurlijk graag endurance willen doen, maar dat is een nevenproject, het is niet het hoofddoel. En op dit moment ben ik heel gelukkig waar ik ben, en dat is natuurlijk bij Red Bull."

Verstappen werd ook gevraagd wat er anders is aan Red Bull in 2021 dat hem in staat heeft gesteld om de strijd met Mercedes goed aan te gaan. "Ik denk dat we veel hebben geleerd van onze fouten vorig jaar", aldus Verstappen. "We dachten toen ook dat we een zeer competitieve auto hadden, maar in het begin van het jaar bleek hij niet zo competitief. En we konden niet alles aan de auto meteen veranderen."

"Ik denk dat we er voor dit jaar in geslaagd zijn om vrij veel te veranderen. Je ziet de stap voorwaarts, en dat is goed, maar toch wil je nog beter, het is nooit goed genoeg. We blijven gewoon pushen om te proberen de auto beter te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS