Formule 1

Max Verstappen verdiende F1-titel meer: "Als je kijkt hoeveel punten Verstappen verloren heeft..."

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2022 11:26 • Print artikel

Romain Grosjean genoot van de apotheose van het Formule 1-seizoen 2021. Zelfs een maand na de race in Abu Dhabi blijft de knotsgekke slotfase de headlines domineren. Bij de persdag van de IndyCar werd de Fransman naar zijn mening gevraagd over de spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Romain Grosjean


"I loved it", aldus Grosjean volgens F1i.com. "Het was spannend en mijn hart ging flink tekeer. Dat twee auto's in één ronde vechten om de wereldtitel in de Formule 1 is geweldig. Maar het is een verkeerde gedachte om te stellen dat de wereldtitel in die ene ronde is beslist."

"Het ging over 22 Grands Prix en je moet naar het hele seizoen kijken. Max had de klapband in Baku, werd in Hongarije door Bottas van de baan gereden en dan was er nog de crash in Silverstone. Als je kijkt hoeveel punten Verstappen daar verloren heeft... En dat was telkens niet zijn eigen fout. Daardoor verdiende hij in mijn ogen de titel het meest. Lewis had pech met die laatste ronde, maar als racefan vond ik het geweldig. Het was fantastisch om naar te kijken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS