Formule 1

Max Verstappen uitgerust naar Barcelona: "Hopelijk kunnen we het momentum vasthouden"

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2022 17:02 • Print artikel

Max Verstappen reist met een zeer goed gevoel af naar Barcelona waar komend weekend de zesde Grand Prix van 2022 op het programma staat. De Red Bull-coureur won de laatste twee races in Imola en Miami. Het gat naar Charles Leclerc is voor een fors deel gedicht en Verstappen hoopt dat op het Circuit de Catalunya verder te dichten.

Max Verstappen


Op Verstappen.com kijkt Max nog even terug op de afgelopen week. "We hebben een ongelooflijke week gehad in Miami. Daarna heb ik wat tijd gehad om uit te rusten met mijn familie en nu kijk ik ernaar uit om weer in Barcelona te rijden. Ik heb veel goede herinneringen op het circuit waar ik mijn eerste Formule 1-race won, in 2016, toen ik 18 was."

Het Circuit de Catalunya in Barcelona kent weinig geheimen meer. "Het is een circuit dat we als team allemaal heel goed kennen vanwege de vele tests die we daar in de loop der jaren hebben gedaan. Dus in tegenstelling tot Miami hebben we een aanzienlijke hoeveelheid data die we voor de race kunnen gebruiken. Hopelijk kunnen we het momentum van de laatste paar races vasthouden met een probleemloze start vanaf vrijdag."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS