Formule 1

Max Verstappen tevreden met P2 in WK-stand: "Maar er is nog n plaats hoger"

Uitgegeven door Bart • 14 augustus 2020 08:14 • Print artikel

Max Verstappen klom door zijn overwinning in Silverstone naar de tweede plaats in de WK-stand. Zijn achterstand op Lewis Hamilton is nog altijd fors, meer dan de punten die met n Grand Prix te behalen zijn. Maar dat de Red Bull-coureur op eigen kracht kan winnen, zorgt voor zelfvertrouwen.

Max Verstappen

"Afgelopen weekend op Silverstone waren de omstandigheden vrij bijzonder", aldus Max op Verstappen.nl. "We reden op de zachtere banden, die voor ons juist goed uitpakten en voor andere teams juist minder waren. Maar over het algemeen gezien is er niets veranderd in vergelijking met vorige week. Wij komen qua snelheid nog altijd te kort, met name in de kwalificatie, maar natuurlijk ben ik blij met mijn plek in het kampioenschap. Maar er is nog n plaats hoger. We weten dat we ons nog kunnen verbeteren, zowel uit de auto als de motor valt nog winst te halen."

In Barcelona wordt warm weer voorspeld (zie weerbericht Barcelona) en dat vindt Red Bull natuurlijk niet erg. "Voor ons is dat altijd goed. Maar we weten niet hoe het zal gaan met de banden: of die zich goed houden of dat er blaren gaan ontstaan, bij wie dan ook. Dat is afwachten. Om het gat met Mercedes te dichten, zullen we ons hele pakket nog moeten verbeteren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS