Formule 1

Max Verstappen stijf in bovenlichaam, maar: "RB16B is uiteraard afgeschreven, zo’n 7,5 ton schade voor Red Bull Racing"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2021 08:21 • Print artikel

Max Verstappen ging tijdens de Grand Prix van Silverstone met 51G de bandenstapels in, nadat Lewis Hamilton zijn Nederlandse rivaal bij Copse op zijn achterwiel raakte. De Nederlander moest naar het ziekenhuis in Coventry voor onderzoek, gelukkig bleken er uit de CT- en MRI-scan geen bijzonderheden.

Max Verstappen portret Red Bull F1


“Max Verstappen maakt het daags na zijn enorme crash relatief goed. De Red Bull Racing-coureur is wel nog hier en daar stijf, zoals in zijn bovenlichaam, maar heeft verder geen schade opgelopen, na op Silverstone de zwaarste klapper uit zijn carrière te hebben beleefd”, is te lezen op de website van de Nederlander.

Wat betreft de auto en de motor is er een aardige kostenpost. “De RB16B is uiteraard afgeschreven, hetgeen zo’n 7,5 ton schade heeft opgeleverd voor Red Bull Racing. Met het huidige budgetcap in de Formule 1, is dat een vervelende kostenpost. De power unit is ondertussen naar Japan gestuurd, waar Honda deze gaat onderzoeken en indien mogelijk nog probeert te redden. Want omdat er maximaal drie motoren per seizoen (straffeloos) gebruikt mogen worden, kan ook dat mogelijk nog een tegenvaller opleveren.”

De actie van Hamilton kan voor Max Verstappen dus nog meer vervelende consequenties hebben gedurende het seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS