Formule 1

Max Verstappen staat "bovenaan de lijst" als Mercedes Lewis Hamilton moet vervangen voor 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 16 februari 2021 11:28

Volgens Red Bull-baas Christian Horner staat Max Verstappen "bovenaan de lijst" als Mercedes Lewis Hamilton moet vervangen voor 2022. Nu Hamilton en Mercedes zich slechts voor minder dan de komende tien maanden opnieuw verbinden, onthulde Christian Horner's collega Dr. Helmut Marko vorige week dat Verstappen Red Bull aan het einde van het jaar kon verlaten dankzij een prestatieclausule. "Ik weet zeker dat als Lewis besluit te stoppen, Max natuurlijk de coureur is die bovenaan hun lijst zal staan", zei Horner maandag.

Max_Verstappen_F1_Christian_Horner_Red_Bull

Horner zei verder dat 2022, wanneer de nieuwe chassisregels van kracht worden, het perfecte moment zou zijn voor de grote teams om hun coureursline-up voor de toekomst op te schudden. Horner bagatelliseerde echter de betekenis van Marko's onthulling over de prestatieclausule van Max Verstappen. "Zoals met al deze dingen, gaat het er niet om een coureur te dwingen aanwezig te zijn op een plek waar hij niet wil zijn", zei Horner tegen grandpx.news. “Het gaat meer om relaties dan om contracten, en in mijn ervaring trek je een contract pas uit de la als je een probleem hebt. De relatie met Max is erg goed en sterk. Max gelooft in het project en in wat we doen, hij ziet de investering die Red Bull doet", voegde Horner eraan toe. “Het is aan ons om een competitieve auto af te leveren. Dat is wat hij wil en dat is wat wij willen, dus we zitten in een identieke situatie."



Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS