Formule 1

Max Verstappen scoort zevende pole van 2022 en helpt Perez: "Checo wil tweede worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2022 15:45 • Print artikel

Max Verstappen behaalde tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Abu Dhabi zijn achtste pole position van het seizoen. Niemand kon in de buurt komen van de Nederlander toen hij zijn ronde afwerkte op het circuit waar hij vorig jaar zijn eerste titel vierde. Hij hield teamgenoot Sergio Perez en de twee Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz achter zich.

Max Verstappen

In de tweede vrije training ging de Nederlander al als een speer. Dit was de sessie die qua omstandigheden het meest in de beurt komt van de kwalificatie en de race. Dat Red Bull ook als favoriet aan de kwalificatie begon, was geen geheim. Maar Verstappen perste er een hele snelle tijd uit en was daar vanzelfsprekend erg blij mee. "Ik had een kwalificatie met wat ups en downs", zei Verstappen na de sessie in een reactie bij David Coulthard. "Het begin was goed, maar in Q2 was het allemaal een beetje rommelig. Ik weet eerlijk gezegd niet waarom, maar het lukte niet om het qua grip en banden voor elkaar te krijgen. In Q3 voelde het echter weer normaal, al hadden we voor de eerste run wel een angstig moment. De auto viel uit en we moesten hem opnieuw opstarten."

"Ik ben blij dat we beide wagens op de eerste rij hebben. Natuurlijk willen we de race winnen, maar we willen met Checo ook tweede worden in het kampioenschap. Dit is een goede start voor morgen. Vandaag ging het geweldig, maar ik verwacht morgen nog wel een goed gevecht. Met beide wagens op de eerste rij kunnen we in elk geval doen wat we willen." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS