Formule 1

Max Verstappen relativeert uitspraken: "Als ik iets verpruts, dan kunnen ze mij dat ook vertellen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 oktober 2022 10:30 • Print artikel

Max Verstappen start de Grote Prijs van Singapore vandaag vanaf een matige achtste positie. De Nederlandse wereldkampioen niet verder dan P8 door een zeldzame blunder van zijn team. Red Bull schreeuwde Verstappen tijdens de kwalificatie min of meer naar binnen. Als de Nederlander was doorgereden had hij niet genoeg brandstof om door de technische keuring te komen.

Max Verstappen

Als een bolide niet voldoende brandstof in de motor heeft zitten om een monster af te nemen wordt de coureur uitslag geschrapt. Als dat zou zijn gebeurd moest Verstappen de race starten vanaf P20. Verstappen werd daarom door zijn team naar binnen geroepen terwijl hij bezig was met een razend snelle ronde. Hij was dan ook niet blij toen zijn team hem vertelde dat hij naar binnen moest komen.

Op de boordradio vertelde de Nederlander dan ook wat hij van het incident dacht. De openbare kritiek op zijn team stuitte op veel verontwaardiging, maar Verstappen relativeerde dit bij de pers: "Ik vind het fijn om kritisch te zijn. Als ik iets verpest, dan kunnen ze mij dat ook vertellen. Andersom moet dat ook het geval zijn. Zo zorgen we er namelijk voor dat we scherp blijven en dat we de goede kant op blijven gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS