Formule 1

Max Verstappen reed al eens op het Autodromo Dino e Enzo Ferrari in Imola: "Vrij smal en veel curbstones'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 oktober 2020 11:45 • Print artikel

Max Verstappen behaalde in de Grand Prix van Portugal in Portimão (audio) een knap podium. Het bleek alweer het veertigste Formule 1-podium. Ook al zijn de statistieken mooi, Verstappen wil winnen: “Ik besteed niet echt veel aandacht aan die statistieken en natuurlijk is het mooi podiumplaatsen toe te kunnen voegen. Maar we zijn allemaal hier om te winnen, dus we moeten blijven werken en proberen om ons als team te verbeteren. Ons doel als Red Bull moet altijd zijn om op de bovenste trede te komen.”

Max Verstappen F1

Nu is de focus op het komend weekend, wanneer de Grand Prix Emilia-Romagna verreden wordt op het Autodromo Dino e Enzo Ferrari nabij Imola in Italië. Sinds 2006 werd er door de F1 niet meer op Imola geracet. “Ik denk niet dat het eenvoudig zal zijn om de auto af te stellen, want we hebben maar één vrije training van anderhalf uur. Dat kan het interessant maken, vooral voor de engineers!", zei Max op Verstappen.nl. "Ik verwacht niet dat het tegen de klok inrijden een probleem zal zijn, ook al staan er maar een paar van zo’n circuits op de kalender. Maar deze baan is vrij smal en er zijn veel kerbstones die je moet nemen. Het wordt belangrijk om een ​​goed compromis te vinden tussen topsnelheid op het lange rechte stuk en ook goed bochtenwerk om de kerbstones goed te kunnen nemen.”

In 2014 reed Verstappen al een race op imola. Toen reed hij in een Formule 3-race van de P11 naar de P2. “Ik kijk er echt naar uit om daar in een Formule 1-auto te racen. De laatste keer dat de Formule 1 er reed, was in 2006 en ik denk dat het circuit sindsdien een beetje is veranderd. Ik reed daar in de Formule 3 en heb er echt van genoten, vooral toen ik me tijdens de race door het veld omhoog werkte. Je hebt een flinke topsnelheid nodig en een goede set-up, maar er zijn enkele inhaalmogelijkheden. Natuurlijk is het in Formule 1-auto's moeilijker elkaar te volgen dan in Formule 3-auto's, dus inhalen zal niet gemakkelijk zijn, maar we zullen zien. Als we een goede kwalificatie kunnen rijden, hoeven we hopelijk niet veel in te halen. Ik denk dat Imola een hele gave toevoeging aan de kalender gaat worden.”

Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS