Formule 1

Max Verstappen reageert op uitspraken Piquet: "Hij is geen racist"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 juni 2022 18:20 • Print artikel

Afgelopen week kwam Nelson Piquet, de schoonvader van Max Verstappen negatief in het nieuws nadat bekend werd dat hij in een interview Lewis Hamilton racistisch zou hebben bejegend. Max Verstappen heeft nu vanaf het circuit van Silverstone gereageerd op deze uitspraken.

Max Verstappen

De drievoudig Braziliaanse wereldkampioen noemde Hamilton een ‘neguinho’, dit kan worden vertaald naar ‘zwartje’. Een stortvloed aan negatieve reacties kwamen binnen, verschillende Formule 1-teams en coureurs lieten in statements weten tegen elke vorm van racisme dan ook te zijn. De naam Piquet lieten ze hier niet vallen, maar duidelijk mocht zijn dat er werd gedoeld op de man die voor Brabham en Williams kampioen werd.

Max Verstappen heeft inmiddels ruim anderhalf jaar een relatie met Kelly Piquet, de dochter van Nelson. Verstappen sprak zich voor het eerst uit over de kwestie: “Ik denk dat ik wat meer tijd heb doorgebracht met Nelson dan de gemiddelde persoon. En ik kan je zeggen: hij is echt geen racist. Maar het is niet correct om dat woord te gebruiken. Dat weet hij zelf ook. En ik ben het er helemaal mee eens dat je zoiets niet kan zeggen. Ook al is het misschien een term die als je kleiner bent vrij normaal is, het is heel beledigend”, zo werd hij geciteerd door de Telegraaf.

Naast alle kritiek is Piquet zelfs de toegang voor de Formule 1-paddock ontnomen, ook met deze beslissing is de Red Bull-coureur het niet eens: “Over het algemeen verdienen mensen een tweede kans. In veel gevallen is communicatie heel belangrijk en om te praten over dit soort dingen. Ik denk dan niet dat een verbod helpt, zeker niet als het om een drievoudig wereldkampioen gaat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS