Formule 1

Max Verstappen reageert op Lewis Hamilton: “Dat zou ik ook zeggen als ik hem was”

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juni 2021 10:17 • Print artikel

De Grand Prix van Azerbeidzjan was verre van ideaal voor Max Verstappen. De Nederlander, die comfortabel aan de leiding lag, moest trouwens buiten zijn schuld opgeven met nog maar vijf ronden te gaan. Gelukkig voor de 23-jarige Nederlander eindigde titelrivaal Lewis Hamilton ook buiten de punten, na problemen met de "magische knop".

Max_Verstappen_GP_Bakoe_2021

Gemiste kans
Verstappen behoudt dus de leiding in het kampioenschap, maar beschouwt de race in Bakoe als een gemiste kans omdat hij gelooft dat Mercedes weer op volle sterkte aanwezig zal zijn op Paul Ricard. Het betere tempo van Red Bull had hem elf punten voorsprong op de zevenvoudig wereldkampioen kunnen opleveren als Hamilton als derde was geëindigd.

Sneller op stratencircuits
In een bericht van formulanerds.com vertelt Verstappen hierover: “Het lijkt erop dat we de overhand hebben op Mercedes op de stratencircuits. Dat is precies waarom ik vandaag meer punten wilde scoren. Natuurlijk maakt het een groot verschil dat Hamilton niet heeft gescoord, maar ik had natuurlijk liever verder afstand genomen in het puntentotaal. Ik weet zeker dat het op reguliere circuits een stuk moeilijker zal zijn om een race te hebben zoals we hier hadden. Onze auto was erg goed, maar ik verwacht eerlijk gezegd een zeer sterke Mercedes op normale circuits. Ik vind deze wedstrijd echt een gemiste kans om uit te lopen in de tussenstand. We hebben die punten het hele seizoen echt nodig gehad, vooral als we teruggaan naar de normale circuits.”

“Dat zou ik ook zeggen”
De Nederlander reageerde vervolgens ook nog op de uitspraak van Lewis Hamilton, dat Red Bull de betere auto heeft en vandaar het gat in het rijders- en het constructeurskampioenschap: "Dat zou ik ook zeggen als ik hem was. Ik denk dat als ik in zijn auto zit, ik twee tienden sneller ben dan hij. Het kan me niet schelen wat hij zegt.”. Verstappen voegde er echter ook aan toe dat hij geen mentale strijd wil, en de fout van Hamilton kwam alleen maar doordat hij probeerde op de limiet te rijden: "Iedereen probeert zijn best te doen, toch? Ik ga niet zeggen dat hij fouten maakt omdat hij onder druk staat. Iedereen probeert er het maximale uit te halen, ik ook. Lewis moet dit jaar niet alleen met zijn teamgenoot vechten, maar ook met een ander team. Dat geeft een extra dimensie en dat is volgens mij alleen maar goed voor de sport.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS